Pajtić poslao studente u inostranstvo

Osam studenata tri fakulteta Novosadskog univerziteta danas je sa Vladom Vojvodine potpisalo ugovor o sufinansiranju njihovog školovanja u inostranstvu.
Osam studenata tri fakulteta Novosadskog univerziteta danas je sa Vladom Vojvodine potpisalo ugovor o sufinansiranju njihovog školovanja u inostranstvu.

Ovi studenti će u okviru međunarodnog projekta za razmenu studenata Campus Europae jednu godinu studija provesti u Španiji, Portugalu, Finskoj i Austriji. Studentkinja treće godine Fakulteta tehničkih nauka Jovana Mitrović u septembru odlazi u Portugal.

- Očekujem da ću steći dosta iskustva, da ću naučiti da se prilagodim novoj sredini, da ću naučiti novi jezik, da ću se upoznati sa drugačijom kulturom i sa drugačijim načinom studiranja - kaže Mitrovićeva za 021.

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić je rekao da se kroz ovaj projekat stvara nova društvena elita.

- Mi smo pre osam godina podržali ovaj program zbog toga što on omogućava mladim ljudima da odlaze u druge zemlje i stiču nova znanja i nova iskustva. Ovim se stvara nova elita koja će ovu zemlju u narednih deset, dvadeset godina voditi - kaže Pajtić za 021.

Univerzitet u Novom Sadu jedini je predstavnik Srbije u ovom projektu. Campus Europae odvija se u okviru 16 evropskih zemalja i u njemu je do sada učestvovalo 119 studenata iz Srbije. (Slađana Zličić i Biljana Zjalić)

  • 14.05.2014 07:07
    Još da znate da je neko od njih dođoš.. pa pukli biste od muke. Al neću da vam kažem ko.
  • mi bili

    14.05.2014 04:10
    sjajna stvar
    Sjajna stvar, puno dozivljaja, iskustva, ucenje jezika, poznanstva. I onda se vratite u srbiju i tretiraju vas kao go*no jer ste tamo negde bili pohvaljeni i toliko godina kasnije ne da ne vodite nista u Srbiji nego ne mozete da nadjete posao i dzedzite u NSZZ. Na fakultetu vas preziru jer ste ipak bili uspesni, ne zeli vas niko za asistenta bez obzira na "brzinu" studiranja ili prosek. Nazalost. Eto ostade samo jedna lepa uspomena
  • mary

    14.05.2014 00:39
    Bas me zanima po kojem kriterijumu su ovi studenti dobili novac od Vlade Vojvodine da studiraju u inostranstvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti