Navijači protestuju zbog novog predsednika Voše

Navijači fudbalskog kluba Vojvodina negoduju zbog izbora za novog predsednika Upravnog odbora FK Vojvodina Zorana Pavlovića i ukazuju na nepravilnosti prilikom izborne skupštine održane u nedelju.
Navijači fudbalskog kluba Vojvodina negoduju zbog izbora za novog predsednika Upravnog odbora FK Vojvodina Zorana Pavlovića i ukazuju na nepravilnosti prilikom izborne skupštine održane u nedelju.

Oni smatraju da se politika umešala u sport i da je spomenuta izborna skupština održana suprotno statutu i poslovniku o radu skupštine FK "Vojvodina".

Ističu da su navijači sa svih tribina ujedinjeni u stavu da je novo rukovodstvo potpuno nelegitimno da predstavlja klub u bilo kom svojstvu. Kako kažu, u nedelju je bilo unajmljeno privatno obezbeđenje iz Beograda, koje je imalo zadatak da spreči legalne delegate Izborne skupštine kluba da uđu u salu.

Prethodno je izabran i novi saziv Skupštine kluba, bez delegata navijača, koji nisu dostavili svoje kandidate. Pavlović je dobio podršku 44 člana, od 55 koliko ih čini saziv Skupštine.

- Prosto je neverovatno da Pavlović obezbeđuje sebi legitimitet primenjujući ogoljenu silu, brutalno sprečavajući skupštinare, kao i simpatizere "stare dame" da prisustvuju sednici. Ovo je još jedna u nizu sramota ove kvazi uprave kluba, koja nastavlja da se ponaša prema Vošinim navijačima kao prema neprijateljima, konstatno im priređuje negativna iznenađenja, a umesto slavljeničkog ambijenta proslave stogodišnjice kluba, nezadovoljni su navijači. Oni apeluju na nadležne institucije, kako gradske, tako pokrajinske i republičke, da spreče "pravno nasilje i uzurpaciju najstarijeg srpskog superligaša - stoji u saopštenju.

Podsetimo da je u nedelju sportski menadžer kluba Zoran Pavlović izabran za novog predsednika upravnog odbora FK Vojvodina u četvorogodišnjem mandatu, dok je Radivoj Radosav dobio poverenje delegata za ulogu predsednika Skupštine.

Zasedanju Skupštine kluba prethodila je nimalo prijatna situacija na rampi SC "Vujadin Boškov". Članovi dosadašnjeg saziva Skupštine, kojima mandat ističe u avgustu smatrali su da im je mesto u sali prilikom odlučivanja i izbora, kako novih članova Skupštine, tako i čelnih funkcija u klubu. Međutim, rampa je za njih ostala spuštena.

Poznati fudbalski menadžer ušao je u klub jesenas. U žižu javnosti dospeo je krajem 2012. godine kada je priveden zajedno sa potpredsednikom kragujevačkog Radničkog Nebojšom Vasiljevićem i generalnim sekretarom kluba Darkom Stojanovićem, pod sumnjom da su oštetili Radnički za 500.000 evra, u korist Pavlovića, prilikom prodaje fudbalera Filipa Kostića u Groningen. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • Vojvodina

    14.05.2014 15:20
    svetinja
    Kad su mogli O..., T..., M...., J...., M i ostali koji su svim sredstvima davali podrsku pokojnom predsedniku, pa su zato izgleda i ovi "mladji" uzeleli besplatnih gostovanja i bancenja po Ibarskoj magistrali i hotelima u trosku kluba. Ipak je to "zrtva" koju je tesko podneti,tako?
  • pera

    14.05.2014 13:44
    nisi valjda
    Vosa - navijac vojvodine
    Ja sam navijac FK Vojvodine, redovni posetilac utakmica i dajem podrsku predsedniku i ostalim clanovima, kao isvim zaposlenim u FK Vojvodina.

    Tomo,ti si?
  • Navijači

    14.05.2014 11:59
    samo malo
    Vi ste dozvolili da se Bato Buturović (u najmanju ruku kontraverzni biznismen) dočepa FK Vojvodine, I sad se bunite protiv njegovih naslednika, ne razumem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti