FOTO: Odroni na putu za Mošinu vilu, u Kamenici bolja situacija

Autobusi za Popovicu, zbog odrona i popadalih stabala, saobraćaju samo do Mošine vile.
Autobusi za Popovicu, zbog odrona na putu i popadalih stabala, saobraćaju samo do Mošine vile.

Sve ulice po gradu su prohodne, osim što jutros od 6 do 6.30 autobusi nisu saobraćali za zonu jug zbog visoke vode, rečeno je za 021 u GSP-u.

Zbog velikog odrona zatvoren je deo puta Novi Sad-Ruma, preko Iriškog venca. Saobraćaj se sa tog puta usmerava na druge, preko Inđije i Banstola.

U Sremskoj Kamenici situacija je jutros bolja nego juče popodne, kada je vodena bujica nastala od malog potoka preplavila ulice Svetlosti, Vase Stajića i Kneza Mihajla. Prava reka nosila je sve pred sobom. Voda se izlila na mestu gde mostić spaja omaleni kanal, kada je smeće, koje je nabujali potok nosio sa sobom, zatrpalo prolaz.

Veoma teška situacija bila je i u Futogu, gde je u Ulici cara Lazara, kod Vatrogasnog doma, voda u gejzirima izbijala iz tri šahta. Takođe i deo fasade sa katedrale obrušio se sinoć tačno ispod ulaza.Najverovatije je reč o ukrasnom elementu koji nije izdržao konstantne udare vetra i jaku kišu. Jedan vatrogasac je povređen sinoć na putu od Paragova ka Iriškom vencu kada je palo drvo i povredilo mu desno rame. Prošao je bez lomova, ali ima kontuziju. Na tom putu popadalo je četiri stabla i dok su vatrogasci krčili put sručilo se još pet - rekao je Boško Pilipović, načelnik uprave za vanredne situacije. On dodaje da kanalizaciona mreža kupi vodu, ali ima starih rak rana koje gradske službe za sada uspešno saniraju jer kiša pada dosta manje nego juče.

U ulici Bogdana Šuputa na Telepu je oboreno stablo.

Kako za 021.rs kaže portparol Zelenila Ivan Nožinić, njihove ekipe su sve vreme na terenu. "Jedan deo radnika puni džakove sa peskom u našoj mehanizaciji koja se nalazi na Novom naselju. Interventne ekipe po gradu uklanjaju stabla koja su porušena, imamo do sada petnaestak prijava  i imamo veliki broj polomljenih grana", kaže Nožinić dodajući da će ekipe biti na terenu sve dok za to bude bilo potrebe.

Vatrogasci su takođe na terenu od juče popodne i sa Zelenilom uklanjaju drveće koje je palo, a priključili su se i radnici Čistoće i Parking servisa. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • D

    16.05.2014 07:32
    Volonteri
    Jel ima neka organizacija ili nešto da 'obični' građani mogu nekako da pomognu?
  • NSgari

    15.05.2014 15:27
    samo cekam
    Kada ce se pojaviti seljaci poput onih sto su pljackali zavejane automobile, znaci ako ih vidite kako obijaju automobile/kuce samo im snimite te gadne glavudze i objavite snimak
  • Vucic

    15.05.2014 14:36
    proJekat
    Srbija na vodi :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti