U nedelju na Spensu šampionat u modernim plesovima

U nedelju 18. maja u maloj sali Spensa održaće se prvenstvo države u modernim plesovima.
U nedelju 18. maja u maloj sali Spensa održaće se prvenstvo države u modernim plesovima.

Takmičenje će okupiti oko 1.300 takmičara iz 24 plesna kluba Srbije.

Sportska direktorka Srpske asocijacije plesnih organizacija (SAPO) Dubravka Demić-Jovanović kaže za 021 da će se na šampionatu takmičiti deca uzrasta do sedam godina, kao i odrasli vrhunski plesači.

- U nedelju ćemo imati priliku da gledamo takmičenje malih pčelica, dece uzrasta do sedam godina, takmičenje lige budućih šampiona, a najveća i najjača takmičenja biće u konkurenciji dece, juniora i odraslih od osam do 30 godina starosti. Oni će se takmičiti u pojedinačnim i kategorijama parova, malih grupa, formacija i produkcija koje su najinteresantnije za šire gledalište jer na sceni gledate skoro 100 plesača u jednoj grupi - kaže Demić-Jovanović.

Ono što je interesantno, a Novosadjani nemaju često priliku da vide, jesu sportska nadmetanja u strit plesovima poput šou densa, disko i brek dens, hip hop ili elektrik bugi. Šampionat na Spensu počinje u 8 ujutru i trajaće do 22:30h.

Organizator je SAPO, a tehnički izvođač plesni klub "Master dance" iz Novog Sada. (Biljana Zjalić)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti