Vanredna odbrana od poplava i u Novom Sadu

Gradski štab za vanredne situacije proglasilo je vanrednu odbranu od poplava u delovima Novog Sada.

Gradski štab za vanredne situacije proglasilo je vanrednu odbranu od poplava u delovima Novog Sada.

Kako se navodi, usled velikih količina padavina došlo je do izlivanja potoka i stekli su se uslovi za uvođenje vanredne odbrane od poplava u najugroženijim delovima grada. Vanredna odbrana proglašena je na teritoriji mesnih zajednica Petrovaradin, Sremska Kamenica, Bukovac, Ledinci, Stari Ledinci i Futog.

Mere koje su uvedene podrazumevaju izradu privremenih nasipa na ugroženim deonicama, evakuaciju stanovništva i materijalnih dobara, zbrinjavanje ugroženih i nastradalih, angažovanje dodatne radne snage i materijalno-tehničkih sredstava radi efikasnijeg sprovođenja odbrane.

U toku je angažovanje svih raspoloživih kapaciteta radi ublažavanja posledica ove elementarne nepogode, a članovi Štaba su na sednici konstatovali da tu, pored gradskih javnih i javno-komunalnih preduzeća, spadaju i volonteri koji pomažu na terenu i kojima je Grad veoma zahvalan. Posebno je istaknut i Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici koji je samoinicijativno na raspolaganje Gradu stavio sve svoje kapacitete.

Na sastanku Štaba je rečeno da je situacija u gradu pod kontrolom i da sve gradske službe rade pojačanim kapacitetom, da se sve prijavljeno i uočeno blagovremeno sanira i da škole i vrtići rade normalno.

Sve probleme u vezi sa poplavama građani mogu da prijave na broj 1985 i na 021/ 480-7913, 480-7928, 480-7911.

  • Maja

    16.05.2014 11:24
    Svaka cast mladima koji pomazu poslednjih dana da se zaustavi ova bujica. Trebali bi svi mladi koji su spremni da pomognu da im se pridruze, to im je korisnij, nego sedenje u kucama.
  • Miloje

    16.05.2014 10:59
    Gradski štab je na vreme odreagovao u najkritičnijim delovima grada! Bitno je da svi funkcionišu kao dobro organizovan tim!
  • Joja

    16.05.2014 10:57
    Na stranu politička prepucavanja i slično i jedno veliko bravo za sve sugrađane koji su u ovom trenutku spremni da pomognu ugroženima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti