Traže smenu nesposobnih direktora u Novom Sadu

Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada podržao je danas napore gradonačelnika Miloša Vučevića u rešavanju nagomilanih problema u javnim i javno-komunalnim preduzećima i zatražio da nesposobni direktori budu smenjeni.
Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada podržao je danas napore gradonačelnika Miloša Vučevića u rešavanju nagomilanih problema u javnim i javno-komunalnim preduzećima i zatražio da nesposobni direktori budu smenjeni.

Kako je navedeno, "katastrofalno stanje je trenutno u šest novosadskih javnih i javno-komunalnih preduzeća".

Za takvo stanje, naročito u preduzećima "Stan", "Gradsko selenilo", "Lisje", "Put", "Čistoća" i "Spens", odgovorni su "direktori i njihovi najbliži saradnici, koji nemaju ni volje ni snage, a najverovatnije ni znanja da ove probleme razreše", ocenili su predstavnici sindikata. Oni su naveli da se u tim preduzećima ne poštuju sopstveni programi poslovanja, koje je usvojila Skupština grada po njihovom predlogu, i dodali da radnici ne primaju redovne zarade i da nema osnovnih sredstava za rad ili su ona zastarela.

Ukazano je i na dugogodišnje probleme prekobrojnog zapošljavanja i neracionalnog trošenja novca, što opterećuje normalno poslovanje preduzeća i umanjuje kvalitet njihovih usluga. Sindikat podržava, kako je navedeno, gradonačelnikovu kritiku direktorima tih preduzeća i zahteva od njih, kao i od načelnika resornih uprava, "koji su takođe odgovorni za poslovanje tih preduzeća", da hitno izrade planove za prevazilaženje tog neodrživog stanja.

Sindikat je, između ostalog, zatražio od gradonačelnika da na čelo tih preduzeća budu postavljeni direktori "sposobni da se izbore s nagomilanim problemima" kao i da se ispita i utvrdi odgovornost aktuelnih direktora i njihovih saradnika a potom da budu inicirani postupci pred nadležnim pravosudnim organima. Zatraženo je i pokretanje postupaka protiv odgovornih zbog kršenja Zakona o budžetskom sistemu, odnosno novih zapošljavanja posle 6. decembra prošle godine.

  • 19.05.2014 09:23
    Jana
    U Apatinu jednoj zaposlenoj u javnom preduzeću i delegatu u skupštini te varošice isplaćuju otpremninu kao tehnološkom višku, celih 9 hiljada evra, jasno u din,., premda ima 42 godine staža i 63 godine starosti. Umislila da je važan kadar, pa radi do 65. kao da je nuklearni fizičar ili svetski hirurg. Obična tehničarka bliska predsedniku opštine.Srećna sam što tamo više ne živim, jer je gradić sa velikom korupcijom i najvećim nepotizmom u Srbiji.
  • vuk

    19.05.2014 05:30
    kako posluju direktori sns
    Овде Анонимус коментарише да треба све дати кадровима СНС.Па драги суграђани па то је проверљиво.Директори Зеленила и Спенса су из редова СНС-а па су најгоре пословали.Немој те причати неистине.
  • Гордана Којић

    17.05.2014 11:32
    Раднику Новитета!
    Поштовани, сви имамо муку!!! Ви и слични Вама сте дозволили да вам се исолати новембар и да радите даље "џабе" Ђурићу!Храбри радници су покренули судске тужбе за заостале плате.Удаљили смо вам директора који је вршио мобинг над вама.Да Вас исплатимо не можемо јер су ретки Синдикати који би
    Вам џабе одрадили све оно што вам ми урадимо.Дозволили сте да синдикалну чланарину плаћате Ђурићу!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti