Kritično na Fruškoj gori, Vrdnik nema vode

Kiša je u Novom Sadu večeras na kratko prestala da pada, ali se prema podacima Hidrometorološkog zavoda očekuju padavine celu noć, kao i pojačane padavine tokom celog sutrašnjeg dana.
Kiša je u Novom Sadu večeras na kratko prestala da pada, ali se prema podacima Hidrometorološkog zavoda očekuju padavine celu noć, kao i pojačane padavine tokom celog sutrašnjeg dana.

Najkritičnije zone u Novom Sadu su na obroncima Fruške gore, gde postoji ozbiljna opasnost od klizišta. U Sremskoj Kamenici, u donjem delu grada, u Ulici Svetlosti su i predveče buldožerima izbacivali nakupljeno smeće iz potoka da bi ga "otpušili", te da se on ne bi izlivao. I u Ledincima je situacija kritična, pogotovo u kućama koje su na kosini Fruške gore.

Vikendice u naseljima od Sremske Kamenice prema Beočinu pa duž obale Dunava na padinama Fruške gore najogroženije su jer preti opasnost od obrušavanja i klizišta.

Štab za krizne situacije u Novom Sadu je u toku dana proglasio vanredno stanje u na području Mesnih zajednica "Futog", "Petrovaradin", "Sremska Kamenica", "Bukovac" i "Stari Ledinci".  

Potpredsednik pokrajinske vlade Goran Ješić koji je i komandant pokrajinskog štaba za vanredne situacije izjavio je večeras, nakon obilaska terena u Vojvodini, da na nekoliko lokacija u Sremu ima problema sa nabujalim potocima, naglasivši da je u Vrdniku evakuisano dvadeset kuća. Ovo mesto od 11 sati nema vodu za piće.

Članovi pokrajinskog štaba za vanredne situacije AP Vojvodine oko 21.30 sati završili su obilazak terena u Vojvodini, a uz Ješića u obilasku su bili i direktor "Voda Vojvodine" Mirko Adžić i tehnički direktor tog Javnog vodoprivrednog preduzeća Aleksandar Nikolić.

"U nižem delu Vrdnika u blizini mesta gde su se spojila tri potoka evakuisano je dvadesetak kuća, bilo je i manjih problema neki od ugroženih nisu želeli da napuste svoje kuće", rekao je Ješić, dodajući da je među evakuisanima bilo i nekoliko male dece.

Prema Ješićevim rečima, neki od ugroženih evakuisani su bagerskim kašikama.

"U Rumi su uočeni manji problemi sa potokom Jelenci i radovi na sanaciji tog problema su u toku, dok u Mitrovici postoji problem sa potokom Čikoš", rekao je Ješić, dodajući da se posebne mere preduzimaju na Pavlovačkom jezeru.

  • 16.05.2014 07:50
    @NS2 - KLIZISTE
    Zona 2 je kad se ubire porez, a ovako...
  • 16.05.2014 07:31
    A Nacionalni park voli da seče šumu...
  • NS2

    16.05.2014 07:03
    KLIZISTE
    U ulici CAJNICKA na Cardaku pojavilo se kliziste koje preti ne samo da srusi put vec i kucu pod putem .Istine radi pola noci su odnosili zemlju ali je kliziste sad jos vece i prouzrokovalo je nestanak struje za 12 domacinstava ,sa veoma losom procenom za sanaciju .Sem Lasice iz MZ niko iz grada nije izasao a to je "ZONA 2 GRADA NOVOG SADA" !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti