Spasioci iz Novog Sada poslati u Obrenovac

U Sektoru za vanredne situacije kažu da su na području Južnobačkog okruga tokom noći i prepodneva imali nekoliko manjih intervencija, ali da situacija nije zabrinjavajuća.

U Sektoru za vanredne situacije kažu da su na području Južnobačkog okruga tokom noći i prepodneva imali nekoliko manjih intervencija, ali da situacija nije zabrinjavajuća.

Kako su naveli za 021.rs, deo ekipa je poslat u ugrožena područja u Srbiji i u toku je prikupljanje pomoći koja će biti takođe poslata u naselja gde je to neophodno. Šef Sektora za vanredne situacije u Novom Sadu Boško Pilipović kaže da su imali intervencije na uklanjanju drveća, ispumpavanju vode iz kuća i druge manje tehničke intervencije.

- Svi štabovi su aktivni, kao i javna preduzeća i druge službe. U Novom Sadu je ugašen požar na jednoj razvodnoj kutiji, a gorela je i jedna kuća u Temerinu. Bio je veliki broj tehničkih intervencija i to uglavnom uklanjanja drveća sa puteva ili drugih javnih površina. Ekipe su intervenisale u Bačkoj Palanci, Bačkom Petrovcu, Temerinu, Beočinu, Sremskim Karlovcima, Srbobranu, Titelu, Novom Sadu i drugim naseljima. Ekipe su intervenisale i zbog crpljenja vode u Žablju, Titelu, Beočinu, kao i u Novom Sadu u Stanislava Biničkog 3, Savskoj bb i Temerinskoj 30 - navodi Pilipović.

Spasioci su intervenisali na Temerinskom putu u Novom Sadu - na jednom objektu je pao gipsani plafon, ali nije bilo veće štete ili povređenih.

Prema njegovim rečima, po nalogu Sektora za vanredne situacije prikuplja se pomoć - ležajevi, podmetači, šatorska krila i sve drugo što je neophodno i korisno za ugrožena područja.

Takođe, tim spasilaca iz Novog Sada je još juče poslat u ugrožena područja i radili su u Lučanima i Čačku, a dodatni tim od 11 ljudi je danas poslat u pravcu Obrenovca.

  • Sima

    16.05.2014 12:02
    @NATO
    A sta je to smesno u celoj ovoj situaciji?
  • NATO

    16.05.2014 11:26
    A di su rusi ah da u Nisu... hahahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti