Samoorganizovanje! Novosađani pune džakove, skupljaju pomoć i idu u Šabac

Veći broj Novosađana dobrovoljno se javio da puni džakove sa peskom koji se šalju u ugrožena područja, saznaje 021.rs. Akcija je pokrenuta preko Fejsbuka i Tvitera.
Veći broj Novosađana dobrovoljno se javio da puni džakove sa peskom koji se šalju u ugrožena područja, saznaje 021.rs.

Akcija je pokrenuta preko Fejsbuka i Tvitera.

U "Gradskom zelenilu" kažu da se džakovi pune u njihovim prostorijama na Bulevaru Kneza Miloša bb kod okretnice na Novom naselju i da građani mogu slobodno da dođu i da pomognu.

Portparol Zelenila Ivan Nožinić navodi za 021.rs da se građani mogu i preko telefona raspitati kada mogu da dođu da pomognu. Potrebno je da se jave na telefon Marka Jovanovića iz "Gradskog zelenila" - 063/298-618.

Poziv dobrovoljcima

Grupa Novosađana pozvala je sugrađane koji bi sutra otišli u Šabac da pomognu u odbrani od poplava da se jave. Svako ko želi da se pridruži potrebno je da pošalje SMS na broj 060/525-88-99 i posle će dobiti poruku sa informacijom kad je polazak. Organizatori kažu za 021.rs da su se sa Štabom za odbranu od poplava dogovorili da im se obezbede dva autobusa za 100 dobrovoljaca, a da će, ako bude više onih koji žele da pomognu, biti obezbeđeno još autobusa. Dobrovoljci treba da obuku toplu odeću i čizme za kišu.

Skupljanje pomoći

Studenti Medicinskog fakulteta su se organizovali i u prostorijama fakulteta uveli su dežurstvo za prijem pomoći za ugrožena područja. Studenti za 021 kažu da svi građani koji žele da doniraju stvari neophodne poplavljenim područjima mogu da dođu do Medicinskog fakulteta u Hajduk Veljkovoj tokom celog dana.

Komentari 100

  • Митке

    19.05.2014 00:48
    Joш џакова?
    Пошто видим да ће се бранити Босут и Кузмин, хоће ли се данас пунити џакови? Четворица пријатеља и ја смо јуче били на портирници ГЗ и речено нам је да се прати ситуација, па им помоћ није била потребна. Замолио бих вас чим поново крене акција да нас обавјестите. Хвала!
  • s

    18.05.2014 15:14
    pravda
    Ti iz 6 SRBIJE,nemoj da si tako zloban !Bolje idi pomozi nego ,da pises gluposti.Bilo bi lepo da se ugledas na momke trece srbije.
  • шеста Србија

    18.05.2014 10:40
    @за ове што подржавају трећу Србију
    Ако је вама потребно да једну овакву вест користите у политичке сврхе онда, или нешто не ваља са вашом странком када већ морате овако да је хвалите, или им је ово први излет за туђу помоћ!

    Одаберите сами шта вам одговара!

    Колико видим једини сте поменули партије. Било ваших 5-6 а сви остали за друге партије!? Зашто они нису тражили да се именују? Зато што су дошли да помогну, не да се сликају!

    Позитивно је да су ваши дошли, али 100 година да имамо поплаве и они овако да помажу, НЕМА ТЕОРИЈЕ ДА СЕ ОПЕРУ!

    ДОВОЉНО???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti