Poplavljeno stotinak kuća u okolini Novog Sada

Preko sto kuća poplavljeno je u novosadskom ataru.
Preko sto kuća u Sremskoj Kamenici, Starim Ledincima, Bukovcu, Velikom ritu, Petrovaradinu i Futogu je poplavljeno.

Najkritičnije je u Sremskoj Kamenici, jer je preko deset porodica moralo da se iseli iz kuća i u Bukovcu gde su zbog kiše koja pada već tri dana proradilo klizište koje preti da poruši kuću.

U Ulici Kestenjara u Bukovcu deo brega je pre dva dana krenuo da klizi ka kući porodice Pavlović, a zemlja je pomerila dve betonske ploče i iščupala svo drveće koje se tamo nalazilo. "Kada je počela kiša pre tri dana sam čuo jak udarac. Odmah sam istrčao napolje da vidim šta se dešava i nisam mogao da verujem. Sva zemlja je krenula ka kući. Gore su šupe koje zajedno sa zemljom klize ka nama. Preko dana smo u kući, međutim tokom noći se sklanjamo u obližnju manju prostoriju, jer ne smemo ovde da spavamo. Strah nas je da se kuća ne uruši", kaže Boro.

Njegovom komšiji Stanimiru Kudriću je voda poplavila podrum, a u dvorištu je zemlja porušila betonske ploče. U Sremskoj Kamenici voda je počela da se povlači iz poplvaljenih kuća, ali su pojedine porodice morale da se isele iz kuća.

Centar za afirmaciju Aškalija iz Novog Sada saopštio je danas da je aškalijsko i romsko naselje Veliki rit u ovom gradu poplavljeno, da su kuće pune vode, a ljudi nemaju mogućnost da situaciju reše.

Navedeni su i brojevi telefona 061 66 49 800 i 061 284 70 44 na koje građani mogu da se jave kako bi uputili pomoć. Sve probleme u vezi sa poplavama građani mogu da prijave, umesto na broj 0800 021 021 koji je usled tehničkih problema u kvaru, na sledeće brojeve telefona : 021/ 480-7913, 480-7928, 480- 7911.

  • @Kontrash

    17.05.2014 13:09
    Jako mudro
    i vispreno izveden zaključak. Čime li te hrane, da mi je znati?
  • Kontrash

    16.05.2014 17:05
    Mogao je i naslov biti kraci ...
    ... da ste napisali lokaciju tih kuca u vecinskim 3D naseljima ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti