Voda u Novom Sadu i Beogradu ispravna za piće

Stanovnici Beograda i Novog Sada snabdevaju se vodom za piće koja je higijenski ispravna i nema razloga za brigu.
Stanovnici Beograda i Novog Sada snabdevaju se vodom za piće koja je higijenski ispravna i nema razloga za brigu.

U saopštenju direktora Gradskog zavoda za javno zdravlje Slobodana Tošovića navodi se da je kvalitet vode "Beogradskog vodovoda" na zadovoljavajućem nivou i da gradjani Beograda koji se snabdevaju iz beogradskog vodovodnog sistema - oko 1,2 miliona stanovnika, piju higijenski ispravnu vodu.

"Ne očekujemo promene kvaliteta vode, s tim što, kada su u pitanju kvarovi, koji inače prate rad sistema, zahtevaju dužu reakciju jer posle popravki voda ne sme da se pusti u mrežu bez dobrog ispiranja, dezinfekcije, hlorisanja i kontrole, što zahteva nekoliko dana. Ranije je to moglo da ide brže, ali sada, zbog mogućeg prodora površinskih voda u mrežu gde postoji kvar, čitav način puštanja sistema u rad je produžen", naveo je Tošović.

Tošović je rekao da obrenovački i lazarevački vodovod neće biti u funkciji dok se ne obave svi postupci koji obezbeđuju sigurno snabdevanje, to jest rigorozne kontrole.

"Vodovod i kanalizacija" u Novom Sadu saopštila je da je voda koju isporučuje hemijski i mikrobiološki ispravna i da građani Novog Sada i okoline nemaju razloga za brigu.

  • alisa

    17.05.2014 08:37
    voda je ispravna, vodovod je juce u toku dana poslao saopstenje. to nije stvar za salu! a neko je iz obesti pustio informaciju da voda nije ispravna i stanje panike samo uvecao. negde sam procitala da ce biti krivicno gonjeni svi koji iznose neistinu o ispravnosti vode u ovakvim teskim momentima. stvarno smo neljudi!
  • laž

    16.05.2014 22:33
    nije debilana
    Zašto lažete ljude?
  • anonimus2

    16.05.2014 21:45
    neka se obrati se gradjanima obrati neko iz vodovoda sa pravim informacijama npr.njihov potparol to im je ionako jedino sto rade

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti