Voda u Novom Sadu ispravna za piće

Voda u Novom Sadu ispravna je za piće, a kvalitet vode kontroliše se u laboratoriji JKP "Vodovod i kanalizacija" i na Institutu za javno zdravlje Vojvodine.
Voda u Novom Sadu ispravna je za piće.

Netačna je informacija koja kruži društvenim mrežama da je voda zagađena i da se ta informacija prećutkuje.

Deo Novosađana širi paniku kako se o ovome ne priča, a poruka koja kruži društvenim mrežama glasi: "Voda sa česme je zagađena, javila mi drugarica kojoj tata radi u Institutu".

Branislava Pejanović iz gradskog Vodovoda kaže za 021 da se analize vode vrše svakodnevno, da nema nikakvih opasnosti od zagađenja niti potrebe se prave zalihe flaširane vode. Sa Instituta za javno zdravlje podsećaju građane da ne koriste vodu sa javnih bunara.

Kvalitet vode kontroliše se u laboratoriji JKP "Vodovod i kanalizacija" i na Institutu za javno zdravlje Vojvodine. Ove institucije su zadužene za obaveštavanje javnosti u slučajevima kriznih i vanrednih situacija.

  • 17.05.2014 14:32
    Koliko samo partijskih poslušnika, koji po ugledu na svog šefa Supermena, svojim supermoćnim očima "vide" da je sa česmenskom vodom sve u redu. Da li je voda hemijski i mikrobiološki ispravna, može da se vidi samo na osnovu rezultata analiza. A veoma je bitno mesto i način uzimanja uzoraka.
  • #novosadistkinja

    17.05.2014 12:38
    neistina, voda je ispravna!
    Da je neispravna,oglasili bi se.. pa ne bi dozvolili da se ceo grad potruje. Mucnite glavom ljudi,nije ovo za zajebanciju! Drzavne ustanove su duzne da objave svake promene, a voda je ista kao i pre nekoliko dana..Bolje se informisite! i ne sirite neistine!
  • 17.05.2014 12:29
    Nista novo!
    Voda nije za piće odavno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti