Za Sremsku Mitrovicu otišlo 350 dobrovoljaca iz Novog Sada

Oko 350 dobrovoljaca iz Novog Sada i okoline krenulo je sa Štranda ka Sremskoj Mitrovici.
Oko 350 dobrovoljaca iz Novog Sada i okoline krenulo je sa Štranda ka Sremskoj Mitrovici.

Oni su se ukrcali u šest autobusa i više privatnih automobila.

Kako javlja reporter 021, svi dobrovoljci su dobro opremljeni potrebnim alatom, toplom odećom, kabanicama i čizmama. Sem građana, tu su i vatrogasci iz Petrovaradina.

Grad je za sve obezbedio hranu i vodu.

U gradskoj upravi su ranije naveli da su svi građani pozvani da se priključe, ali da će biti poslati samo opremljeni za rad na nasipima. - Molimo građane da ako nisu opremljeni da se ne javljaju i da pomognu na drugi način. Punjenjem džakova u Zelenilu, skupljanjem humanitarne pomoći i drugim poslovima - kažu u gradu za 021.rs

Kako su nam objasnili, Novi Sad je poslao dosta opreme u poplavljena područja, ali nedostaje lopata i sličnih alata, tako da bi dobrovoljci, ako već idu, trebali da sa sobom ponesu i alat, kako se ne bi dogodilo da nemaju sa čime da rade, jer nema dovoljno opreme. U Gradu za 021 kažu i da građani budu spremni na to da neće danas svi biti primljeni autobuse, ali da će i narednih dana trebati dobrovoljci tako da budu uvek spremni da reaguju.

Podsetimo, Novi Sad je sinoć poslao 200 radnika gradskih preduzeća u Šabac, a iako se javilo oko 1.300 dobrovoljaca sinoć nije bio organizovan prevoz u poplavljena područja.

  • Zoro

    18.05.2014 07:32
    Sta reci osim....
    ...Bravo momci, bravo ljudine !!!
    Ipak ima nade za Srbiju!
    Dajte im priliku, i LJUDI ce se uvek pokazati!!!
  • Mile

    18.05.2014 01:21
    za pohvalu
    kako sam saznao i ronioci iz novosadskog kluba otišli u Sr.Mitrovic, samoinicijativno se prijavili sa čamcima i opremom da budu od pomoći!
    Svaka čast plemeniti ljudi!
  • 17.05.2014 15:05
    Evo i mene
    SRAMOTA,SRAMOTA,SRAMOTA!!!!!!! Koliko jos sinoc smo se u tancine dogovorili, da ce nam dati autobus BECEJPREVOZ-a.Dobrovoljci se rano jutros okupili na stanici u Temerinu po dogovoru, da se krece u 6:45...Kad ono medjutim...nema njih 10min,20 min,sat vremena....zovemo ih,kad vidi vraga,oni nedostupni...mi cekamo jos dva sata,ista prica....toliko o tome

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti