Potrebni volonteri na Medicinskom fakultetu, kao i prevoz

Novosadskom Crvenom krstu potrebna je pomoć za prevoz robe.
Na Medicinskom fakultetu nastavlja se prikupljanje pomoći za ugrožene u poplavama.

Kako je za 021 rečeno jutros na tom fakultetu, trenutno su najpotrebnije prazne vreće i selotejp trake da bi se stvari koje su prikupljene popakovale.

Volonterka Nataša Igić za 021 kaže da su hitno potrebni volonteri koji će razvrstavati i pakovati robu. Takođe, potrebno je da se javi i oni koji mogu da prevezu robu.

Juče je organizovano nekoliko tura prevoza robe od fakulteta do skladišta Crvenog krsta, a građani neprestano donose pomoć. "Ljudi nam uvek treba, a što se tiče stvari sve je potrebno - hrana, odeća, oprema za bebe i konzervirana hrana", kažu studenti.

Crveni krst: Potreban prevoz

Novosadskom Crvenom krstu potrebna je pomoć za prevoz robe koju Novosađani u velikom broju donose na Medicinski fakultet, kaže za 021 sekretar Crvenog krsta Novog Sada Strahinja Gobeljić: "Juče se odazvao veliki broj građana koji imaju kombije i male kamione i pozivam ih da i danas dođu na Medicinski fakultet i prikupljenu pomoć prevezu do magacina Crvenog krsta".

Magacin Crvenog krsta se nalazi u Petrovaradinu, u hali Pobede.

"U ime Crvenog krsta zahvaljujem se svim Novosađanima, jer su zaista iskazali veliku humanost i donirali sve ono što smo u apelu označili kao najpotrebnije - flaširanu vodu, konzerviranu hranu, pelene i sredstva za higijenu. Prikupljena je velika količina garderobe koji su sugrađani doneli, ali ih sada molimo da je više ne donose, jer je magacin zatrpan", kaže Gobeljić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti