Novosadske bolnice primile sve pacijente iz Sremske Mitrovice

Oko 200 pacijenata iz bolnice u Sremskoj Mitrovici evakuisano je u Novi Sad, svi su dobro zbrinuti i obezbeđeni i trenutno im ne treba nikakva pomoć.
Oko 200 pacijenata iz bolnice u Sremskoj Mitrovici evakuisano je u Novi Sad.

Odluku o ovoj evakuaciji iz preventivnih razloga doneo je Pokrajinski štab za vanredne situacije, a evakuacija je počela u 18.30h i trajala do 4 sata jutros.

Kako za 021 kaže direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, Miroslav Kendrišić, oko 150 pokretnih pacijenata prevezeno je u tri autobusa, a sanitetskim vozilima je transportovano i pedeset nepokretnih pacijenata. Pacijente su prevozili saniteti domova zdravlja iz Sremske Mitrovice, Novog Sada, Inđije, Pazove, Bečeja, Beočina i Pećinaca, kao i vojne bolnice u Petrovaradinu.

Kendrišić navodi da su četiri pacijenta, koji su u veoma teškom stanju i na aparatima za disanje, transportovani, uz pratnju anesteziologa, u Urgentni centar u Novom Sadu.

U porodilište Betanija je prebačeno 20 žena, od toga sedam majki sa bebama. Svi su dobro zbrinuti i obezbeđeni i trenutno im ne treba nikakva pomoć. U međuvremenu, nakon prijema u novosadsko porodilište jedna žena se porodila, tako da sada ima osam majki sa osam beba.

Svi pacijenti smešteni su u Betaniju, Vojnu bolnicu u Petrovaradinu, Dečiju bolnicu, Institit u Sremskoj Kamenici i Klinički centar Vojvodine i u dobrom su stanju.

Rodbina pacijenata može od dežurnih u mitrovačkoj bolnici dobiti informacije o tome gde se pojedini pacijenti trenutno nalaze.

  • NS+

    18.05.2014 13:04
    @Anonimus
    Stvarno si bolestan/bolesna!
  • Posmatrač

    18.05.2014 11:50
    @Anonimus
    Idiotskiji komentar nisam odavno pročitao! Pa zar treba i preko bolesnih ljude, trudnica, porodilja i beba da se isteruje nekakvo autonomašenje i antibeogradizacija?!?
    Ako već lupaš tako, zašto nisi razmislio prvo da li je Sr.Mitrovica u Vojvodini (Srem), a drugo, koliko hiljada ljudi je već smešteno u BGD iz Obrenovca, Šapca i ostalih mesta?!? I zar je važno odakle pomoć stigne?
    Sram te bilo!
  • sosa

    18.05.2014 11:15
    Neka, daj bože da možemo drugome da pomognemo...Da uvek budemo MI oni koji mogu da pomognu...To je bogatstvo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti