Škole u Novom Sadu danas rade redovno

Sve škole u Novom Sadu radiće normalno.
Sve osnovne i srednje škole u Novom Sadu danas će raditi normalno i bez skraćenih časova.

Kako za 021 kaže načelnik školske uprave za Južnobački okrug Petar Viđikant, nema razloga da tamo gde nema opasnosti od poplava škole ne rade po rasporedu.

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je prethodno da će odluku o nastavku nastave u školama doneti lokalne samouprave i dodao da u ovom trenutku nastavu ne treba organizovati po svaku cenu. U svim školama gde je moguće organizovatri nastavu, to treba učiniti, ali danas nema potrebe za časovima od 45 minuta, izjavio je Verbić.

On je rekao da nastavak školske godine u ovom trenutku nije prioritet već da je važno da se svi učenici i nastavnici uključe u rešavanje situacije u Srbiji. - Nije važno da sutra držimo časove matematike, biologije ili engleskoj jezika, već je jako važno da pričamo o ovome što se dogodilo, da vidimo kako možemo svi zajedno da pomognemo. On je objasnio da će lokalne samouprave doneti odluku za svaku opštinu i školu o tome da li će sutra biti nastave.

Budući da je među ljudima koji volontiraju na odbrani gradova od poplava, u prihvatilištima za evakuisana lica i sabirnim centrima za prikupljanje pomoći veliki broj srednjoškolaca i studenata, Ministarstvo omladine predložilo je Ministarstvu prosvete da preporuči lokalnim samoupravama i univerzitetima da u narednim danima oslobodi đake obaveza u školama i na fakultetima kako bi i dalje mogli da budu angažovani na pružanju pomoći širom Srbije.

  • nsgari

    19.05.2014 09:02
    FTN bruko
    Evo upravo nam javili sa "fakulteta" tehnickih nauka da se nastava odrzava, svi koji su svoje obaveze na fakultetu stavili sa strane kako bi spasili sto se spasiti moze, su sebi problem napravili na fakultetu. Sa fakulteta su ocekivali da se jednom rukom pune dzakovi a drugom uci za ispite, mislim bruka jedna, necemo biti svi slozni dok pojedinci na vrhu Rade protiv svoje drzave,studenata, naroda..
  • @NNunited

    19.05.2014 06:25
    profesor
    prosvetni radnici su za sve krivi....
  • Srbin iz Vojvodine

    19.05.2014 05:35
    Petar Vidjikant vs. Ministar Srdjan Verbic

    U danima katastrofe za Vojvodinu i celu Srbiju nekorektno je da budu casovi 45min kao da se nista nije desilo. G-dine Petre Vidjekant poslusajte Ministra Verbica, danas nastava nije prioritet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti