Potrebna voda, hrana, kutije...

Na punktovima gde se prikuplja pomoć, trenutno nedostaju kutije za pakovanje.

Sa punktova u Novom Sadu gde se prikuplja humanitarna pomoć, 021.rs saznaje da im trenutno nedostaju kutije za prepakivanje.

Na Medicinskom fakultetu kažu da im je konstantno potrebna voda i hrana, konkretno konzervisana hrana. Pored toga, navode da ima dosta odeće, ali da nema stvari za bebe i malu decu. Pozivaju građane da donose i sredstva za ličnu higijenu i sredstva za dezinfekciju. Takođe, potrebne su im kutije za prepakivanje.

U Skupštini grada u Žarka Zrenjanina trenutno su, kako je saopštio Gradski štab, potrebni hrana za bebe, flašice, cucle, pelene, sredstva za ličnu higijenu i sredstva za dezinfekciju. Od volontera na ovoj lokaciji, 021.rs. saznaje da su i na tom punktu neophodne kutije.

U Rektoratu kažu da je trenutno potrebno doneti hranu i vodu, kao i da im nedostaje kutija. Takođe, oprema za bebe i sredstva za ličnu higijenu i sredstva za dezinfekciju ima u manjku.

Iz Novog Sada su danas upućena tri šlepera pomoći u vidu paketa sa sredstvima za ličnu higijenu, hranom za bebe, pelenama, igračkama, konzerviranom hranom, maskama, rukavicama, lekovima i drugim potrepštinama, kao i 30 hiljada džakova za pakovanje peska. Šleperi su se uputili  u Centralno skladište u Batajnici, a na osnovu informacija o koje je Gradski štab za vanredne situacije dobio od Republičkog štaba sa kojim je u stalnoj koordinaciji. Najavljeno je slanje i novog kontigenta pomoći, odnosno kamiona sa sredstvima za dezinfekciju, za higijenu i deratizaciju koji će isporučiti robu Opštini Koceljeva.

  • neko iz mase

    20.05.2014 12:29
    kutije
    Nek gospoda iz drzavnog vrha lepo posalju samo dopis u Novosadski zatvor.
    Tu se prave kutije za transport!!!!!
  • 19.05.2014 12:58
    devojka je prelepa!
  • Voda

    19.05.2014 12:12
    Laž
    Pa šta je sa vodom iz vodovoda u Novom Sadu i Beogradu, kako fali vode u ugroženim područjima kad mogu da šalju cistern za cisternom, a ne ljudi da kupuju i šalju flaširanu vodu, osim ako je neispravna svih ovih godina a nama govore da je ok.
    Stvarno ne vidim razlog da bude nestašica vode.

    Trpaju u cisterne, ili u plastične amabalaže.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti