Umesto maturantske parade - humanitarna akcija

Tradicionalna parada maturanata u Novom Sadu, na kojoj je trebalo da bude oboren Ginisov rekord po broju učesnika, otkazana je na inicijativu desetak Evropskih zemalja.
Tradicionalna parada maturanata u Novom Sadu, na kojoj je trebalo da bude oboren Ginisov rekord po broju učesnika, otkazana je na inicijativu desetak Evropskih zemalja.

Drinka Milovanović iz Plesnog kluba "Bolero" kaže za Radio Novi Sad da će ta manifestacija biti pretvorena u humanitarnu akciju.

"Mi tradicionalno i ove godine održavamo maturantsku paradu 23. maja, tačno u podne na trgu ispred novosadske Gradske kuće, ali organizatori na nivou Evrope su se dogovorili, s obzirom na to da je situacija u Srbiji kakva jeste, da se odustane od takmičenja za obaranje Ginisovog rekorda. Ove godine će se u Novom Sadu napraviti jedna humanitarna akcija. Pozvali smo sve maturante da učestvuju i daju dobrovoljne priloge u vidu hrane, lične higijene, odeće... Oko 1.200 maturanata će prikupiti pomoć za ugrožene i žrtve poplava", rekla je Milovanović.

  • Someone unknown

    20.05.2014 11:45
    Vi Zrenjaninci cekate paradu cetiri godine? Kajacete se zato sto niste imali paradu nego ste nekome pomogli? Bravo, tinejdzeri. Divna nam je buducnost sa takvim mladima. A sta mislite da li su vasi vrsnjaci iz Obrenovca cetiri godine cekali da im kuce budu poplavljenje, da im sve sto su imali odnese reka? Mislite da oni ne bi voleli da imaju tu priliku da kao i vi, normalno, zavrse cetvorogodisnje skolovanje i imaju maturantsku paradu? - Bi, naravno, ali oni sada maltene nemaju ni sta da jedu, nemaju vise krov nad glavom? Da li i dalje mislite da je vasa parada bitnija od neceg zivota? I verujem da ne zelite ni mature da se odreknete u kojoj je najbitnije da bacite po 10 000 na haljine i sminku? Opet, da li je sve to bitnije od vasih vrsnjaka, beba, deka, majki koji ne znaju sta ce sa njihovim zivotima biti narednih meseci?
  • Gost

    20.05.2014 08:49
    Zasto?
    A zasto bi se odrekli toga?Mi u Zrenjaninu ne zelimo da se odreknemo ni plesa ni parade ni mature.Pomoc saljemo svakodnevn.Svakoga dana iz Zrenjaninske Gimnazije odlaze pune kutije za ugrozene.Zao nam je svih,i ljudi i zivotinja,ma cele situacije ali sta ce promeniti tih pola sata sto cemo mi biti ispostovani i sto na to cekamo vec 4 godine?Jednom u zivotu zavrsavamo srednju skolu i ne zelimo da se kajemo jednoga dana sto nam je taj dan ostao nezapamcen i neostvaren onako kako su ga proslavljale i kako ce ga slaviti prosle i buduce generacije.A i da budemo iskreni kad je Vojvodina plivala i tonula gde je bila cela Srbija?
  • има наде

    19.05.2014 14:57
    младост = будућност

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti