VIDEO, FOTO: Dobrovoljci treba da napune 60.000 džakova

Više hiljada Novosađana odazvalo se pozivu i došlo u halu Gradskog zelenila na Bulevaru kneza Miloša na Novom naselju.
Više hiljada Novosađana odazvalo se pozivu i došlo u halu Gradskog zelenila na Bulevaru kneza Miloša na Novom naselju.

Džakovi će se slati u Morović i za sada nije poznato koliko će punjenje džakova trajati.

Planirano je da se pošalje 60.000 džakova.

Nema dovoljno mesta da se svi parkiraju

U Gradu kažu da građani dobrovoljci mogu da se jave na brojeve: 403-178 i mobilni 062/805-82-43 i tokom narednih sati raspitati se da li je potrebno ljudstvo za punjenje, kako se ne bi pravile gužve prilikom punjenja džakova.

Odlazi autobus za BFC

Džakove pune uglavnom srednjoškolci i studenti, ali ima i starijih koji su došli sa decom. Iako su tu prisutni radnici Zelenila,  neka posebna kordinacija nije potrebna i sve skoro pa savršeno funkcioniše.

Vode ima, a tokom večeri počela je da pristiže i hrana koju je obezbedio Gradski štab u saradnji sa pekarama i drugim privatnicima, pri čemu neki i samoinicijativno donose hranu i piće da bi se volonteri okrepili.

Grad Novi Sad večeras je uputio pomoć u vidu 20 šlepera džakova sa peskom u Morović, naseljeno mesto u opštini Šid u kome je ranije danas počela da se sprovodi odluka o preventivnoj evakuaciji zbog opasnosti od poplave. Konvoj od prvih 10 šlepera krenuo je iz Novog Sada večeras u 21 sat, a preostalih 10 šlepera u ugroženo područje krenuće sutra ujutro.

Na poziv grada u beočinsku fabriku cementa upućeno je nekoliko stotina Novosađana koji su se javili kao dobrovoljci za punjenje džakova peskom. Oni su u više autubusa GSP-a od 21 časa prevezeni od Zelenila do cementare u Beočinu, gde će biti napunjeno nekoliko hiljada džakova koji će biti upućeni na ugroženo područje.

  • ja

    20.05.2014 06:34
    odgovor za moram priznati
    mladji su svi vec tamo....a ni Vase godine ne spadaju u penzionerske, dobro ce Vam ovo doci
  • Dusan

    20.05.2014 06:16
    Radili
    Radili i opet cemo kad kod treba nasoj zemlji samo da pozove nista nije tesko. POnosan sam na sve devojke i momke koji su bili tamo svaka cast idemo slozno da sve branimo
  • Бранко

    20.05.2014 04:45
    Треба ли и даље?
    Да ли со још увек ради? Треба ли да долазимо?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti