Novi Sad i pokrajina poslali pomoć u Ljuboviju, Novi Beograd, Morović, Ub...

Pomoć prikupljena od strane humanih Novosađana danas se upućuje u više ugroženih područja u Srbiji.
Pomoć prikupljena od strane humanih Novosađana danas se upućuje u više ugroženih područja u Srbiji.

Grad Novi Sad  je doniranu pomoć danas poslao u prihvatilište na Novom Beogradu, a u pitanju je kombi sa vodom i hlebom, dok je novosadsko GSP stavilo na raspolaganje svojih devet autobusa koji su se uputili u selo Morović.

Radnici "Zoohigijena i veterina Novi Sad" otišli su danas u selo Miokus kod Šapca gde pomažu u uklanjanju uginulih životinja, a večeras Grad šalje kombi sa priborom za ličnu higijenu i opremom za bebe u Ub.

Svi oni koji žele da donesu pomoć mogu to učiniti svakog dana na ulazu br. 1 Skupštine Novog Sada u Ulici Žarka Zrenjanina br. 2, a najpotrebnija vrsta pomoći je ona u vidu opreme za bebe i decu, konzervirane hrane, vode i sredstava za higijenu.

Takođe, pokrajina je poslala 25 tona životnih namirnica, sredstava za higijenu i opreme za bebe, za opštinu Ljubovija, koja se obratila za pomoć Pokrajinskom štabu za vanredne situacije.

Opština Ljubovija je usled velikih elementarnih nepogoda pretrpela za sada neprocenjivu štetu. Dvesta stanovnika je evakuisano iz svojih kuća a barem još toliko građana se nalazi u rizičnoj situaciji. Veliki broj putnih pravaca u toj opštini je u prekidu i u toku su radovi na sanaciji. Gradsko naselje je poplavljeno, kao i delovi opštine duž Drine, dok delovi opštine u brdskim područjima imaju problema sa klizištima i bujičnim potocima.

Pokrajina je do sada poslala oko 200 tona pomoći u Krupnju, Smederevskoj Palanci, Bajinoj Bašti, Vladimircima.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić rekao je da je u prihvatne centre u Vojvodini, u kojima je do sada smešteno 774 osoba,  upućena neophodna pomoć, a od danas su medicinski timovi ojačani specijalistima za pružanje psiholoških usluga, zbog teških okolnosti u kojima su ti ljudi morali da napuste svoje domove.

  • janko

    22.05.2014 12:35
    GLAVNI GRAD REPUBLIKE
    VOJVODINA, nasa dika
    uvek ces nam biti republika.
  • TT

    21.05.2014 22:23
    tako je
    Ponosan sam na Grad i Pokrajinu. Uvek smo pomagali, i pored toga što nam otimaju.

    Kao što se vidi, Novosađani su se odmah odazvali na sve apele, pružajući pomoć u novcu, ljudstvu i opremi.

    Pokazali smo se ko smo i kakvi smo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti