Humanitarni koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra u nedelju

Vojvođanski simfonijski orkestar svečano i u humanitarnom duhu zatvara svoju 13. koncertnu sezonu, u nedelju 25. maja u novosadskoj Sinagogi.

 

Vojvođanski simfonijski orkestar svečano i u humanitarnom duhu zatvara svoju 13. koncertnu sezonu, u nedelju 25. maja u novosadskoj Sinagogi.

Na koncertu će posetioci čuti kompoziciju Betafaza Jelene Dabić, mlade kompozitorke zapaženog opusa, pobednice konkursa "Kompozicija mladog vojvođanskog autora", koji je Vojvođanski simfonijski orkestar raspisao prošle godine u cilju podsticanja i razvoja savremenog muzičkog stvaralaštva mladih autora u našoj sredini.

U nastavku programa je Koncert za klavir i orkestar, kada će kao solista nastupiti Rostislav Krimer iz Belorusije, pijanista međunarodne reputacije. U godini kada se obeležava 110 godina od smrti najvećeg češkog simfoničara, koncert će se završiti Simfonijom br. 7 Antonjina Dvoržaka. Za dirigentskim pultom će biti brazilski dirigent Klaudio Koen, muzički direktor i dirigent Simfonijskog orkestra Nacionalnog teatra Brazilije.

Celokupan novčani prilog će biti uplaćen na posebno otvoren račun namenjen pomoći ugroženima od poplava. "S obzirom na veliku katastrofu poplava koja je zadesila Srbiju, pozivamo novosadsku publiku i prijatelje "simfoničara" da daju svoj doprinos, te time pomognu ljudima kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija", najavljuju oni.

Koncert počinje u 20 časova, a ulaz je dobrovoljni prilog.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti