FOTO: Otpremljen prvi kontingent opreme za bebe

Prvi kombi dečijih kolica i opreme za bebe koje su Novosađani prikupili odneo je danas pomoć evakuisanim porodicama kojima je to najpotrebnije.
Prvi kombi dečijih kolica i opreme za bebe koju su Novosađani prikupili odneo je danas pomoć evakuisanim porodicama kojima je to najpotrebnije.

Kako za 021.rs kaže organizatorka akcije iz udruženja Plasmatis Vanja Marčić Sulomar, oni imaju spisak porodica kojim je neophodna oprema za bebe i pomoć ide direktno na njihovu adresu, kako ne bi došlo do zloupotrebe i nesporazuma.

"Želeli smo da najmlađim koje je zadesila ova strašna nesreća obezbedimo udoban početak života i miran san. Cilj akcije je da roditelji koji su u mogućnosti, a imaju decu koja su ih prerasla ili im jednostavno nisu potrebna dečija kolica doniraju ista, kako bi olakšali mališanima i roditeljima koji su evakuisani iz poplavljenih područja i smešteni u prihvatne centre", navodi ona, dodajući da pomoć ide najpre porodicama evakuisanim iz Jamene, Morovića i Višnjićeva.

Akcija se nastavlja dokle god bude bilo potrebe.

Svi koji žele, pomoć mogu odneti u Udruženje Plasmatis koje se nalazi u Zmaj Jovinoj 22 u pasažu, od 10 do 18 sati ili u kafe "Pabić" u Katoličkoj porti od 8 do 23 sata.

Vanja Marčić Sulomar dodaje da su za bebe najpotrebnije flašice za mleko i sokići, varalice (dude za bebe), posteljina za krevetiće, kupke i bebi šamponi (ne sapuni), dečije kremice, vlažne maramice, dečije četkice za zube, garderba za bebe do 2 godine.

Za mame majke je potreban deterdžent za pranje veša, šampon za pranje kose, toaletni sapun, toalet papir, pasta ičetkica za zube, brijači za jednokratnu upotrebu i higijenski ulošci. (Suzana Stojićević)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti