Maturanti održali "humanitarnu paradu"

Tradicionalna Maturantska parada, koja se već osam godina održava u mnogim gradovima Evrope, u petak ipak nije održana zbog dana žalosti, već su se maturanti skupili i donirali humanitarnu pomoć građanima ugroženim u poplavama.
Tradicionalna Maturantska parada, koja se već osam godina održava u mnogim gradovima Evrope, u petak ipak nije održana zbog dana žalosti, već su se maturanti skupili i donirali humanitarnu pomoć građanima ugroženim u poplavama.

Njih 700 okupilo se danas oko 11h na platou kod Spensa, da bi zatim prošetali do Trga slobode, gde su sakupili humanitarnu pomoć, kaže za 021 koordinatorka Maturantske parade, Drinka Milovanović.

"S obzirom da se na žalost desila ova neočekivana situacija, mi smo želeli da obeležimo dan kada je u svim gradovima maturantska parada i hteli smo na ovaj način da pomognemo ljudima. Kako se veliki broj maturanata uključio u ovu manifestaciju, smatramo da svako po malo može da doprinese a da je to na ovu količinu ljudi zapravo puno pomoći", navodi Drinka Milovanović.

Međutim, iako su imali dobru i humanu nameru, određeni broj maturanata nije mogao da prisustvuje današnjoj akciji jer su im škole to onemogućile.

"Mimo upisanih 1.000 maturanata, koji su se sami potpisali da će doći i podržati ovu akciju, danas je određeni broj dece javio da imaju nastavu, da ih ne puštaju, nekima su pretili i ukorima, govorili su da je manifestacija otkazana iako nije, tako da je dosta njih bilo sprečeno da dođe", kaže ona.

Ipak, u saradnji sa Univerzitetom Edukons, prikupljeni su hrana, voda, garderoba, sredstva za higijeni i novčana sredstva. Sve je to donešeno na Trg gde je čekao kombi koji je zatim tu pomoć odvezao ugroženima u Svilajinac.

Noćas u ponoć završavaju se dani žalosti, tako da će se prava Maturantska parada održati u subotu na Trgu slobode, sa početkom u 12h, kada će uz muziku preko 1.000 maturanata plesati i napraviti pravi spektakl kao i svake godine. (Gordana Ćosić - gocacosic@gmail.com)

  • Maja

    24.05.2014 01:30
    hahahahaha...Knele Kralju!!!
  • 23.05.2014 22:22
    mirisljava mladost!
  • za sve prisutne

    23.05.2014 20:05
    ...
    humor je mrtav!!!! :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti