Novosađani: Grad je zaštićen od poplava

Novosađani smatraju da je grad zaštićen od poplava, pokazalo je istraživanje.

Novosađani smatraju da je grad zaštićen od poplava, pokazalo je istraživanje.

Rezultati istraživanja agencije Ninamedia govore da više od 80 odsto Novosađana pozitivno odgovara na pitanje da li je grad zaštićen od poplava, 16 odsto misli da grad nije adekvatno zaštićen, dok tri odsto ne zna da kaže da li je grad zaštićen ili ne.

U grupi onih koji smatraju da je Novi Sad siguran od poplava najviše je muškaraca, mlađih od 30 godina, kao i onih sa visokim mesečnim primanjima.

Žene, stariji građani i oni sa nižim primanjima u većoj meri smatraju da Novi Sad nije dovoljno zaštićen od poplava.

Istraživanje Ninamedije je rađeno putem telefonske ankete na urbanom uzorku od 1.207 Novosađana, u periodu od 19. do 22. maja.

Vodostaj Dunava kod Novog Sada danas je 479 cm i u toku je redovna odbrana od poplava, jer je vodostaj 29 cm viši od granice kada se ona proglašava.

Prema prognozama RHMZ-a, vrh vodostaja se očekuje u subotu na nivou od 481 cm, što je za preko 60 cm niže od prognoza od pre nekoliko dana, a sledeće sedmice sledi opadanje nivoa reke i već u ponedeljak će biti ukinute mere redovne odbrane, pošto će Dunav pasti ispod 440 cm.

  • xy

    24.05.2014 07:35
    A propo ovog telefonskog ispitivanja: ko zdrave pameti nepoznatoj osobi preko telefona ispoveda visinu svojih primanja???? Ko uopšte da poveruje u rezultate ovakvih anketa, posebno ako navedu da su građane pitali o plati (čitaj: imetku).
  • 23.05.2014 20:56
    Nezamislivo
    Ja mislio da će neko pitati neke stručnjake, a oni zaređali po šoru, pa redom pitaju ko šta MISLI.
  • glup covek

    23.05.2014 16:23
    Glupom coveku treba normalno objasnjenje...ako neko zna za kanal Dunav-Tisa-Dunav...cemu sluzi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti