Po dva policajca na skuteru, jer nema dovoljno vozila

Novosadskoj policiji ne samo da nedostaje ljudstvo, nego i automobili i motori, a u prilog tome je i fotografija koja se pojavila na Tviteru, na kojoj se vidi kako dva policajca sede i jedva se voze na jednom malom skuteru.
Novosadskoj policiji ne samo da nedostaje ljudstvo i panciri, nego i automobili i motori, a u prilog tome je i fotografija koja se pojavila na Tviteru, na kojoj se vidi kako dva policajca sede i jedva se voze na jednom malom skuteru.

Postavlja se pitanje da li je policija u Novom Sadu sada prinuđena da čak i na skuterima prevozi po dva policajca, jer novih automobila i motora nema.

"Od Grada Novod Sada je pre nekoliko godina dobijeno nekoliko skutera, kao i automobila. Bilo je i nešto novih vozila iz MUP-a, ali to je nedovoljno da se obnovi vozni park. Kako se sva službena vozila koriste 24 sata dnevno 365 dana u godini, jasno je da je njihov životni vek kraći i da sve ove nabavke nisu bile dovoljne. Eto došli smo u situaciju da sada na skuteru idu po dva policajca, a nekad kolege idu i peške" priča izvor iz policije.

Inače, Novi Sad je nedavno dobio 100 novih policajaca, a u narednim mesecima treba da stigne još 200 novih policajca. Ovim se značajno povečava broj pripadnika policije na ulicama, ali je jasno da za sve njih neće biti prevoza.

Podsetimo, nedavno je 021 pisao o donaciji pancirnih prsluka, koje je dobila novosadska policija, a koji su za nekoliko broja bili manji od veličine dovoljne za prosečnog čoveka, te ovaj problem nije jedini tehnički problem novosadske policiije.

Iz MUP-a nema nagoveštaja da stiže i jedno novo vozilo ili motor, a grad iako je najavio još nije kupio oko 20 novih automobila. Naime, gradska vlast je krajem prošle godine raspisla tender koji je potom poništen jer nije bilo ispravnih ponuda, a nova javna nabavka još nije završena.

  • gsxr_NS

    09.07.2014 12:20
    da
    treba im oduzeti i taj jedan da se na majmunisu
  • Nemi

    25.05.2014 20:08
    Ciničnom..
    Dodji izmedju 7 i pola 8 na novo naselje pred vrtić (ili neka druga javna preduzeća) pa se uveri...
  • Gajgerov krojač

    25.05.2014 18:11
    Podela rada
    Po dvojica na skuteru? Jedan čita ćirilicu, drugi vlada latinicom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti