Mandić: Ispitaćemo rad direktora javnih preduzeća

Sindikati nekoliko novosadskih javnih i komunalnih preduzeća zatražili su danas od gradskih vlasti da preduzmu nešto kako bi zaustavili propadanje tih preduzeća.

Sindikati nekoliko novosadskih javnih i komunalnih preduzeća zatražili su danas od gradskih vlasti da preduzmu nešto kako bi zaustavili propadanje tih preduzeća.

 

U otvorenom pismu, sindikati preduzeća "Stan", "Lisje", "Čistoća", "Spens", "Put" i "Gradsko zelenilo" zatražili su od gradskih vlasti da smene direktore tih preduzeća. "Preduzeća nam propadaju i zarade ne primamo. Znamo da smo gladni, mi i naše porodice, da ne plaćamo račune, da nam prete banke, izvršitelji i drugi", piše u saopštenju.

Dodaje se da, uprkos teškoj situaciji, zaposleni vredno rade i pružaju građanima usluge kao da je sve u najboljem redu.

Mandić: Preispitaćemo rad pojedinih direktora

Član gradskog veća Novog Sada zadužen za finansije Dejan Mandić izjavio je danas da je Gradsko veće na čelu sa gradonačelnikom javno kritikovalo rad pojedinih direktora i institucija, najavivši da će sigurno tražiti da se taj rad preispita, kao i rad pojedinaca na pozicijama koje trenutno zauzimaju.

Mandić je, upitan da prokomentariše otvoreno pismo Sindikata, rekao da u tom delu razume sindikat.

"Sa druge strane, sa sindikatima smo oduvek otvoreno razgovarali o temama koje predviđa Zakon o radu. Zaključili smo i Kolektivni ugovor na nivou Grada i u socijalnom dijalogu smo imali partnerski odnos", kazao je Mandić.

On je naglasio da gradska adminstracija neće polemisati sa "političkim stavovima i ambicijama pojedinih sindikalnih funkcionera da postanu politički faktor", i, kako je rekao, "njihovom potrebom da javnosti šalju saopštenja kao opoziciona politička stranka".

  • 27.05.2014 21:05
    Je l' ti to lažete sebbe ili nas?
    Mislite da vam još verujemo nakon ovoga:

    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Vucevic-Do-Nove-godine-konkretni-potezi.html
    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Vucevic-Sledece-nedelje-novi-koalicioni-sporazum.html
  • 27.05.2014 21:00
    @ cistoca

    Čemu kukanje? Pa ko vam smestio tu koaliciju? Ko drugi, do vi sami sebi! Hteli ste na vlast i niste pitali za cenu. Sa crnim đavolom, sa crnim đavolom! Eto vam ga sada. Došao po svoje.
  • Jacovitti

    27.05.2014 20:51
    Nema se tojaš?
    Sve ste uradili da napravite pitu od svojim političkih go*ana. Tj. sve ste uradili da namestite konkurse i izaberete te vaše na ta direktorska mesta. E, kako se pita od go*vana može napraviti, treba samo naći ko će to i da jede!
    I šta sada?
    Treba stisnuti pa reči: jeste s*ebali smo stvar!
    Samo, kada bi vi imali šta da stisnete…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti