Vrtić u Veterniku gotov do jula

Vrtić koji se gradi u Veterniku, trebalo bi da bude završen do kraja narednog meseca, rekao je direktor Radosnog detinjstva Marko Grgurović.
Vrtić koji se gradi u Veterniku, trebalo bi da bude završen do kraja narednog meseca.

To je za "Dnevnik" potvrdio direktor Radosnog detinjstva Marko Grgurović.

"Grubi radovi su gotovi, zgrada je pokrivena, a trenutno majstori rade na unutrašnjem uređenju objekta. Očekujemo da to bude završeno u predviđenom roku", kaže Grgurović.

Završena je i nadogradnja vrtića u Petrovaradinu, a mališani sa sremske strane grada, koji su pohađali to obdanište, prošle nedelje vratili su se u dobro poznate, ali renovirane prostorije u prizemlju. Za useljenje nadograđenog sprata čeka se novac za opremanje.

"Za sada smo otvorili prizemni deo, jer smo samo taj sprat uspeli da opremimo starim nameštajem koji je bio tu i pre renoviranja. Za nadograđeni deo moramo da čekamo rebalans gradskog buyeta kojim će biti opredeljen novac za kupovinu nameštaja za sobe", rekao je Grgurović.

Objekat u Radničkoj ulici, koji se prostire na 3.500 kvadrata i moći će da primi oko 400 mališana, prošao je tehnički pregled i dobio upotrebnu dozvolu, a po rečima Grgurovića preostalo je da se prostorije opreme.

"Sada ima novca samo za opremanje kancelarija. Narednog meseca, kada se uradi rebalans buyeta, dobićemo pare za kompletno nameštanje sva tri nova vrtića, koja će u punom kapacitetu raditi od septembra", objašnjava Grgurović.

Kako su nam iz Gradske uprave za obrazovanje ranije potvrdili, predložiće da se u rebalansu buyeta planira i novac za opremanje vrtića u Radničkoj ulici i nadograđenog dela objekta u Petrovaradinu, a ukoliko predlog bude prihvaćen, novac će biti na raspolaganju predškolskoj ustanovi. Smatraju da će, na osnovu dosadašnjih razgovora sa rukovodstvom "Radosnog detinjstva", za opremanje vrtića biti potrebno od 25 do 30 miliona dinara.

Otvaranjem novih obdaništa liste čekanja će biti svedene na minimum, jer će predškolska ustanova imati kapacitet da primi 95 odsto mališana u svoje vrtiće.

  • Liman3

    27.05.2014 14:17
    Sto volim ove...
    ...pametne sto lupetaju koliko grad dotira po detetu! Samo da mi je znati od koga i gde dobijaju i sire ove dezinformacije? A sto bi mi finansirali Privatne vrtice, gde se jos u svetu drzava brine o privatnim vrticima? To vam je rizik poslovanja na koji treba da budu spremni! I ja radim kod privatnika gde je moj gazda spreman na rizik poslovanja a ne kuka kao ovi iz privatnih vrtica! Znam, recicete Placamo porez, i ja ga placam pa sta al ja zato moju decu vodim peske u vrtic ili autobusom dok mnogi roditelji su dali potvrde o prijavi minimalca a dovoze decu u Dzipovima, resite to s takvima a realno bi svi mi trebali da placamo minimum 100e po detetu jer onda ni Radosno Detinjstvo ne bi bilo u gubitcima a i roditeljima bi onda bilo svejedno dali su upisali decu u drzavni ili privatni vrtic! Jel se neko pita kako je ovim ljudima u RD sto rade a ne dobijaju plate a i kad dobiju, dobiju sa zakasnjenjem i umanjenjem od minimum 10%, za njih vas briga i njihove porodice i decu, bitno je da samo na sebe i svoje probleme gledate i kukate!
  • Zmama

    27.05.2014 09:25
    Magicni vrtic u radnickoj
    Vrtic u Radnickoj je prvi put bio "otvaran", i resavao liste cekanja septebra godine u kojoj se moje dete rodilo.
    Moje dete danas ima 3 godine, vrtic u Radnickoj se jos uvek "otvara" svakog septembra i "resava" iste liste cekanja ...
  • 27.05.2014 07:25
    Pileći mozak
    Prošle godine, pred objavu rezultata konkursa za vrtiće u Novom Sadu, isto doba godine, novine su objavile vest kako će se Radosno Detinjstvo proširiti i na privatne vrtiće i tako rešiti probleme. Od toga, valjda ste primetili - nema ništa, tj. ostalo mrtvo slovo vašem online članku. Ove godine nama roditeljima za čiju decu nema mesta uspavljujete pričama o novim objektima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti