Kod Luke trenutno bez mogućnosti postavljanja mobilne ograde

Od 700 metara mobilnih zidova koji je Novi Sad kupio pre četiri godine za odbranu od poplava, čak 400 metara neupotrebljivo je i kupi prašinu u magacinu.
Od 700 metara mobilnih zidova koji je Novi Sad kupio pre četiri godine za odbranu od poplava, čak 400 metara neupotrebljivo je i kupi prašinu u magacinu.

Kako pišu 24 sata, u delu kanala od predvodnice do Dunava, na mestu gde je Luka Novi Sad i dan-danas nisu postavljeni ankeri koji bi trebalo da nose mobilnu ogradu u slučaju poplave.

Iz Voda Vojvodine, koje se brine o ovoj opremi i u čijem je magacinu lagerovana kažu za ovaj list da je došlo do neslaganja sa Lukom oko trase kuda bi zid trebao ići. Luka je svojevremeno izrazila bojazan da će ta oprema smetati radu kranova, a dogovor još uvek nije postignut.

Rukovodilac službe za zaštitu od voda u Vodama Vojvodine Božidar Beloš kaže da će stajaći deo mobilnih zidova biti postavljen čim se obezbedi novac, ali i da u finansijskom planu za ovu godinu para za taj posao nema.

  • 28.05.2014 08:53
    @mile - kupe prasinu
    Prvo za tu ogradu moraju da se izbetoniraju izdignuti temelji sa mestima (rupe) u koje se montira ta ograda. Ti temelji bi smetali pokretnim kranovima a ne ograda. To nije uradjeno te je ona nekorisna. Da to moze na svakoj livadi da se montira onda bi je poslali u Sabac...
  • novosađanin

    27.05.2014 12:50
    visok vodostaj
    Kažu da se sa Lukom nisu mogli dogovoriti kojuda će kran prolaziti. E, sada ova mobilna ograda diže se u slučaju jako visokih voda. A kada su jako visoke vode, nema plovidbe Dunavom. A kada nema plovidbe, ne rade ni dizalice, ni kranovi za utovar-istovar. Zar ne?
  • 27.05.2014 09:48
    Ne mogu da verujem, da ste tako negativni, to gde se ne mogu montirati ograde (koje po vama skupljaju prašinu, a dao bog da tako i ostane), tamo će te se valjda udostojiti da bacite koji džačić kilosteri.
    Da li vi volite Novi Sad ili želite da doživite katastrofu iz Obrenovca ovde pa da se naslađujete sa komentarima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti