Raspisan novi tender za gradnju mosta preko kanala DTD

Radovi na izgradnji mosta na Kanalu DTD, na deonici Bulevara Evrope trebalo bi da počnu do kraja ove građevinske sezone.
Radovi na izgradnji mosta na Kanalu DTD, na deonici Bulevara Evrope trebalo bi da počnu do kraja ove građevinske sezone.

Očekuje se da će novi most, po okončanju novog tenderskog postupka raspisanog pre nekoliko dana, koštati oko 550 miliona dinara.

Radovi na mostu na kanalu DTD,  nisu još uvek počeli, jer se jedan od učesnika na prvom tenderu - kompanija "Štarbak" žalila. Kako za Novosti kaže direktor ZIG-a Goran Višnjić, radovi će zbog toga početi sa zakašnjenjem.

"Nadam se da posle ovog tendera neće biti žalbi, ali, ako ih i bude, ne možemo na to da utičemo. Zakon se mora poštovati, a rok za rešenje žalbe, koji se, zbog mnogo posla koji nadležna komisija ima, uglavnom je 40 dana", kaže Višnjić. Sam most bi, kako objašnjava Višnjić, trebalo da bude završen za 180 dana, od uvođenja izvođača u posao.

Podsetimo da je pre dve godine posao dobila kompanija "Borovica transport", firma sa kojom je ZIG, zbog neispunjavanja ugovornih obaveza, prekinuo saradnju, i sa kojom se spori oko avansa od 462 miliona dinara. Na tenderu za izgradnju ovog mosta, još jednog prelaza preko kanala DTD u Novom Sadu, koji će biti dug 176 metara i širok 13,70 metara, prijavila su se tri konzorcijuma, a cene radova koje su ponudili se kreću od 693 do 720 miliona dinara.

Četvrta deonica Bulevara Evrope je inače najkomplikovanija za gradnju, upravo zbog nadvožnjaka i mosta preko kanala. Ukupne je dužine oko 3.100 metara. Deo radova na ovoj deonici, od Rumenačkog puta do autoputa Beograd Subotica, poveren je JKP "Put".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti