Ubedljiva podrška za SNS u Novom Sadu u slučaju lokalnih izbora

Za Srpsku naprednu stranku sigurno bi glasalo najmanje 30% Novosađana ako bi se u nedelju održali lokalni izbori, pokazuju poslednja istraživanja Ninamedije u koje je 021 imao uvid.
Za Srpsku naprednu stranku sigurno bi glasalo najmanje 30% Novosađana ako bi se u nedelju održali lokalni izbori, pokazuju poslednja istraživanja Ninamedije u koje je 021 imao uvid.

Daleko iza je SPS koga podržava 4,8% građana, LSV ima podršku od 4,3 a DS 3,7%. Svi ostali su ispod tri procenta podrške.

Kada se izuzmu ponuđeni odgovori "Odbija da ogovori" (25%), "Ne znam" (12,6%) i "Poništio bih listić" (2%) podrška naprednjacima još je ubedljivija. U tako pročišćenom uzorku SNS ima 49 odsto, SPS 8, LSV 7, DS nešto više od 6,% a ispod cenzusa su DSS (4,7), SRS (4,1), Saša Radulović (3,9), NDS (3,3), itd. Od stranaka koje su trenutno u koaliciji u gradskoj vlasti SPO podržava 1,1% Novosađana, a Treću Srbiju i Dinaru-Drinu-Dunav po jedan procenat birača.

Istraživanje je pokazalo i da bi bar dve trećine stanovnika Novog Sada izašlo na lokalne izbore. Agencija Ninamedija je anketirala 1.586 građana Novog Sada i prigradskih naselja u periodu od 19. do 23. maja.

  • KOmša

    31.05.2014 13:14
    kvalitet
    Nema problema, ako dođe do novih izbora sigurno će pobediti oni što (ne) znaju šta su to "one sprave sa kašikom" i "kaloriferi"... da isušuju prethodno nakupljenu vlagu u prostorijama gde treba "vlast" da se ustoliči.
  • zloheb

    29.05.2014 13:34
    za medije
    (odnosi se na sve medije, ne samo na 021)
    Gospoda novinari novosadski najbolje poznaju 'političare' u Novom Sadu. Znaju jako dobro ko je koristio položaj da se materijalno obezbedi i da udomi rodbinu, a ko je pokušavao da uradi šta se može uraditi u preduzeću ili ogranu uprave za koji je bio odgovoran. Znaju novinari jako dobro i ko šta sada radi...
    U svakoj od stranaka ima dobronamernih ljudi (doduše - malo). Razumem da ne smeju da pišu ružno o onima koji finansiraju kuću za koju rade, bez obzira koliko štetu pravili gradu, ali verujem da niko ne bi zamerio kada bi promovisali one za koje veruju da su sposobniji i dobronamerniji od prosečnih gradskih 'političara'...
    Na taj način bi sebi malo umirili savest učinili nešto korisno...
  • 29.05.2014 07:40
    Neka bude da je tako
    Sta su to do sada naprednjaci u Novom Sadu i okolikni uradili. Dve godine su na vlasti, nista se neradi. Glavne teme su i dan danas izbori.Osvojili su apsolutnu vecinu u republici i?
    Nista ama bas nista ,a najgore je i posle 4 godine ce biti nista. Ajde da radimo dosta vise izbora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti