Da li je u vašem kraju trava pokošena?

Veliki broj radnika, kao i dobar deo mehanizacije JKP "Zelenilo" angažovan je na pomoći poplavljenim područjima, što je jedan od razloga zašto se na pojedinim mestima u Novom Sadu trava ne kosi.
Veliki broj radnika, kao i dobar deo mehanizacije JKP "Zelenilo" angažovan je na pomoći poplavljenim područjima, što je jedan od razloga zašto se na pojedinim mestima u Novom Sadu trava ne kosi.

- Potrebe za košenjem su, usled obilnih kiša, uveliko povećane u odnosu na ranije godine, a preduzeće kuburi s terenskim radnicima i novcem - kaže portparol Ivan Nožinić.

Kako navodi, programom poslovanja predviđeno je tri do pet košenja trave tokom cele sezone, zavisno od toga koje su lokacije u pitanju. - Međutim, zbog velikih padavina na mnogim lokacijama već smo završili čak četvrti krug košenja. Istovremeno suočeni smo sa brojnim problemima, od kojih je najveći nedovoljan broj terenskih radnika. Optimum radnika na terenu za održavanje tolike površine je od 140 do 150, a preduzeće, zavisno od dana, na terenu ima između 70 i 80 radnika. Do kraja prošle godine najveći broj terenskih radnika bio je angažovan na bazi povremeno-privremenih poslova, ali je to sada zaustavljeno u kompletnom javnom sektoru. U isto vreme, evidentan je višak radnika u administraciji - kaže Nožinić.

Prema njegovim rečima pre dve sedmice Zelenilo je bilo prinuđeno da zbog poslova koji su kasnili tri dana angažuje radnike iz administracije na lakšim fizičkim poslovima na terenu za koje nije potrebna HTZ oprema. - Radnici iz kancelarija su sakupljali travu. Probleme sa kašnjenjem poslova na terenu, u pojedinim delovima grada, trenutno rešavamo preraspodelom radnog vremena - tvrdi Nožinić.

  • KOmša

    31.05.2014 13:08
    Vutra?
    Ako je košenje trave najveći problem grada onda hajde svi na ulicu!
    Kosidba redom.
  • Zelenaš

    28.05.2014 21:13
    Sve mojko do mojka!
    Kada se samo setim prvo jednog, pa onda drugog elektroinž. (dugi beše zet R. Marinkova!) na čelu Zelenila, pa ekonomistkinje iz DS koja je kasnije valjda bila direktor Razvojne banke. Pa posle nje Ferkove tetke ekonomistkinje, pa „konkursom“ postavljene pravnice, pa Ferka nabeđenog ekonomiste sa BK (Danica i Janićije univerzitet) koji primi onih 130 i kusur za jedan dan! I na kraju ovaj stočar. Sve vajni direktori Zelenila. Pa kako da nama u Zelenilu valja, kada se u ovom gredu svi potkusuruju Zelenilom, dovodeći svaki svog bezveznjaka? I svaki puta nas ubeđuju da je izbor bogom dat i da direktor ne mora biti stručan ako ima saradnike od struke… Naravno i saradnike dovedoše s konca i konopca, a stručne kao i ovaj portparol!
  • Bata

    28.05.2014 20:46
    Ijao
    Radai se na tome da se građani primoraju da sami kupe kosačice i da sami kose travu ispred svojih zgrada, a ovi u zelenilu lepo sede, ne rade ništ a i primaju plate. To je plan.
    Sa druge strane prodaja kosačica će poraasti, pa će lepo i gospoda uvoznici proći.
    Kakva crna čeitiri košenja, majko moja, kod nas na Sajmištu su prvi put pokosili travu kada je bila metar u visinu izrasla. A ono "popino prase" već sazrelo i pozutelo. Ulica je ličila na polje žita.
    I naravno da će sada svi da se vade na poplave, kao slali su ljude tamo....
    Sramota za čega plaćamo tolike novce za porez za stanove ako ne mogu da održe i to malo ostalih zelenih površina, ostale su uništene odavno.
    Akcenat se stavlja na ona mesta gde imaju veći profit kao što je štrand, gde će narod da plaća ulaznice i da troši novac i to u pravom stilu "pripadnika potrošačkog društva".

    Jadno , jadno, jadno ...
    P.s.- A da ne spominjem kako već nekoliko meseci ili godinu dana nisam video kamion da pere ulice ili makar onaj mali što metlicama kupi prašinu!..... A zato lokalni kafići mogu da iznesu svoje "bašte" po celom trotoaru i biciklističkoj stazi i da za to niko ne odgovara. A vi pešaci obilazite ko vas šiša....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti