Merači temperature na 27 lokacija u Novom Sadu

Na 27 lokacija u gradu postavljeni su senzori za merenje temperature i vlage u vazduhu, koji će pokazati kolika je zaista temperatura u gradskoj sredini.
Na 27 lokacija u gradu postavljeni su senzori za merenje temperature i vlage u vazduhu, koji će pokazati kolika je zaista temperatura u gradskoj sredini.

Veliki TV ekran, na kom ce biti moguće videti temperaturne vrednosti za svih 27 lokacija, nalaziće se na zgradi Univerziteta. Vrednost ovih senzora je 50 hiljada evra, a novac je obezbeden preko IPA projekata koji su relizovali naši istraživaci u saradnji sa kolegama iz Segedina.

- Od ukupnog broja merača, 25 je postavljeno u samom gradu, dok su dve merne stanice postavljene izvan grada. Senzori mere temperaturu i vlažnost vazduha na svaki minut, a izveštaj stiže na svakih 10 minuta. Mi ćemo plasirati podatke preko interneta na svaki sat na sajtu www.urgan-path.rs - kaže Dragan Milošević, član istraživačkog tima s PMF-a.

Merne stanice postavljene su u naseljima Liman, Podbara, Petrovaradin, Telep, Adice, Veternik i Sremska Kamenica.

  • Ložač

    13.12.2016 07:22
    Mene zanima koliko su para dobili za projekat koji ne radi i sta sada profesori voze.
  • lajavko

    09.10.2014 08:35
    Uspeo sam da iskopam na kojem sajtu mogu da se vide podaci:
    http://urban-path.hu/monitoring-rendszer#stat_TA_sr
  • xxx

    30.07.2014 12:02
    @Programer

    Pa i to bi bilo dobro samo da im proradi sajt :D

    Sto se tice NS, imas trenutnu temperaturu na http://vreme.in.rs/ koja se dobija sa privatne merne stanice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti