FOTO: Loša organizacija kriva za gužve kod Merkatora

Strukovno udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" upozorilo je na lošu organizaciju radova na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja.
Strukovno udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" upozorilo je na lošu organizaciju radova na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja.

Kako su naveli, radnici Puta koji obavljaju radove rade samo prepodne, dok policajci moraju veći deo dana da regulišu saobraćaj i pored postavljene signalizacije.

- Problem je što, iako su postavljeni saobraćajni znaci za obavezan smer, bezobzirni vozači ne poštuju postavljenu signalizaciju, kreću se u nedozvoljenim smerovima i prave zagušenje saobraćaja. Da bi prividno rešili problem pametnjakovići iz Grada i Policijske uprave nalažu da policija reguliše saobraćaj u dve smene, dok se radovi obavljaju u jednoj. Pa ko je tu lud? Uzimajući u obzir da je ovo jedna od najprometnijih raskrsnica u ovom delu Novog Sada nema logike da se radovi vuku mesecima u jednoj smeni - navodi strukovno udruženje policije.

S obzirom da je postavljena saobraćajna signalizacija, potrebe za angažovanjem saobraćajne policije ima samo kao represivnog organa kako bi sankcionisali nepostupanje po saobraćajnom znaku, a ne da regulišu saobraćaj zbog nesavesnih vozača, tvrde u ovom udruženju.

Stukovno udruženje policije apeluju na vozače da poštuju postavljenu signalizaciju kako bi izbegli bespotrebne gužve, a na Gradsku upravu da organizuje izvođenje radova u tri smene kako bi se građanima sto pre omogućio bezbedan i brz prolazak na jednoj od najprometnijih raskrsnica.

Prema najavama iz Grada, druga faza radova na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja bi trebala da traje do 9.juna.

  • 28.05.2014 13:17
    NEMAR i tradicionalna neinventivnost
    Osim što se pešački prelazi boje usred radnog vremena kao i zamena sijalica na gradskoj rasveti ,ovaj grad je simbol samoživosti i neinventivnosti kada su u pitanju bilo koji radovi na putevima.
    Ovo kod Merkatora je vrh sramote i bezobzirnosti prema građanima Novog Sad i svim koji se zateknu na njegovim ulicama u danima kada se nešto popravlja.
    Dok se gradio auto-put čak i rođeni novosađani su promašivali ulaz u grad , a stranci su ulazili mislevši da se tako nastavlja put.Kad se sredilo imali smo par udesa sa kobnim posledicama na delu izlaza koji je u poređenju sa ovim kod Merkatora savršeno uređen. A Uprava za saobraćaj nema pravu komunikaciju sa policijom .....
  • Mladja

    28.05.2014 12:50
    javašluk
    tu se radovi ne izvode. To liči na cirkus, a ne na gradilište.Kakva vlast takav i posao i policija,koja kroz Novi Sad paradira i trenira strogoću.
  • Kaplar

    28.05.2014 12:21
    Trpite
    Glasovali ste za iste pa trpite.Sve se može, pa i vlast je smenjljiva,na svim nivoima.Ako nekom smete ili nek sedi kod kuće ili neka ide drugim putem.A što bi se i tuda vozikali,samo zagadjujemo studente koji se tu najviše i muvaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti