Štrajk u gradskim firmama 2. juna

Predsednik Sindikata zaposlenih u komunalnoj delatnosti Zoran Radosavljević izjavio je da će štrajk početi u ponedeljak 2. juna.
Predsednik Sindikata zaposlenih u komunalnoj delatnosti Zoran Radosavljević izjavio je da će danas biti doneta odluka o štrajku koji bi počeo u ponedeljak 2. juna.

Radosavljević je naveo da se više radi o protestu, nego o štrajku, jer je minimum procesa rada tako napravljen da radnici skoro pa redovno obavljaju svoje dužnosti, te da građani ni ne primećuju da u javnim komunalnim preduzećima ima nekih problema.

- U pojedinim preduzećima, poput JKP "Stan", "Lisje", Gradsko zelenilo", radnici više od dva meseca nisu primili platu, a ni četiri meseca ne dobijaju putne troškove - objašnjava on. Radosavljević ističe da ovaj problem nije nastao u vreme nove gradske vlasti, te da se odnos grada prema svojim javnim i javno-komunalnim preduzećima već duži niz godina ne menja.

- Koliko god se vlasti menjaju, stanje u javnim i javno-komunalnim preduzećima, zbog neracionalnog zapošljavanja, sve je gore. Danas imamo mnogo neradnika, a malo radnika i to je neodrživo - kaže on. Radosavljević dodaje da je sa predstavnicima nove gradske vlasti održano nekoliko sastanaka, koji nisu urodili plodom.

Mandić: Direktori nisu napravili socijalni program

Član gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić je istakao da sadašnji direktori nisu krivi za stanje u kojima se preduzeća danas nalaze, da su oni takvo stanje zatekli stupajući na dužnost, ali da ništa nisu učinili da se stanje popravi.

- Osnovni problem ovih gradskih preduzeća je višak zaposlenih, a manjak radnika - ističe Mandić i dodaje da je od direktora traženo da urade socijalne programe, ali da nijedan direktor to nije uradio. Mandić je rekao da će do kraja nedelje biti završeno redefinisanje odnosa u gradskoj vlasti  i da će time biti stvoreni uslovi da se krene u popravljanje svega onoga što nije funkcionisalo u poslednjih godinu i po dana.

  • Zgađen

    31.05.2014 18:43
    Redefinisanje odnosa u gradskoj vlasti
    Ovim je gospodin sve objasnio. Sve što im je bitno je vlast, i dok ne znaju šta je čije parče kolača briga ih i za grad i za njegove žitelje.
    Verujte gospodo neka metla će i vas počistiti (nadam se što pre, pa da Novi Sad ponovo bude grad a ne zapuštena i u travu zarasla nedođija.
  • JA

    29.05.2014 12:01
    ću da radim
    samo vi štrajkuj te, posle će te da kukate kad vas izbace, a JA ću i dalje da radim.
  • REALNOST cistoce

    29.05.2014 07:00
    Zelenovic je direktor samo na papiru u JKP. cistoca , jadno i bedno sta sebi covek moze da dopusti, sve cestite clanove SNS su sklonili tk. specijalci u stranu,,, tehnickog ditektora je postavio vrh takozvanog DDD. BRUKA . valjdace gradonacelniku ovo neko ispricati ,,,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti