"Trojka iz bloka" sakuplja novac za ugrožene u poplavama

U subotu, 31. maja održaće se takmičenje u bacanju trojki, poznato kao "Trojka iz bloka" a sav prihod otići će za sanaciju domova porušenih u poplavama.
U subotu, 31. maja održaće se u Bloku takmičenje u bacanju trojki, poznato kao "Trojka iz bloka" a sav prihod otići će za sanaciju domova porušenih u poplavama.

Projekat "Trojka iz bloka" nastao je kao ideja članova Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" a pokrenut je 2012. godine u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i potpredsednikom Dejanom Tomaševićem i Dejanom Bodirogom.

"Trojka iz bloka" se sprovodi kroz sportsku manifestaciju šutiranja trojki u nizu gradova, koja za cilj ima okupljanje mladih ljudi, poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora i donatora, koji će finansijski podržati sprovođenje ciljeva u delo.

Razlog pokretanja projekta "Trojka iz bloka" jeste činjenica teških životnih uslova velikog broja višečlanih srpskih porodica širom Srbije i Balkana, koje oskudevaju u najosnovnijim higijenskim potrebama. A ovogodišnja "Trojka iz bloka" je pokrenuta kako bi se pomoglo ljudima koji su sve izgubili u poplavama, stoga je projekat preusmeren pre svega na pomoć ugroženom stanovništvu, kao i na saniranje nastale štete.

"Trojka iz bloka" iz Novom Sadu će se održati u Pariskih komuna 1.

Učešće je 200 dinara, a dovoljno je da se zainteresovani pojave u 12:45h. "Što se tiče gostiju biće učesnika iz Beograda i Subotice, a od lokalnih gostiju biće Branko Nikolić, poznati novosadski reper koji nas godinama podržava i radi sve to besplatno, kao i naši volonteri od kojih ćemo besplatno dobiti ozvučenje", kaže za 021 Nenad Muždeka, organizator "Trojke iz bloka" u Novom Sadu.

Pored takmičenja u bacanju trojki, organizatori obećavaju i dobar provod, a nakon završetka takmičenja, pobednik će dobiti i pehar. Svi Novosađani su pozvani da se priključe ovoj humanitarnog akciji.

Organizacija "Srbi za Srbe" se već godinama bave humanitarnim radom tako što pomažu ugrožene srpske porodice, a to će uraditi i ovaj put. Svaka donacija i njihova akcija mogu se pronaći na njihovom sajtu, gde oni transparentno prilažu račune koji dokazju gde je svaki dinar od sprovedenih akcija otišao, kažu iz udruženja, i napominju da će se tako i ovoga puta tačno znati šta se sa prikupljenim novcem kupilo i gde je isti otišao. (Gordana Ćosić)

  • Posejdon

    29.05.2014 10:19
    Skupljaju za pivo? Mislim sada ce i stanari zgrada poceti da organizuju "pomocijade" bljak.
  • s

    29.05.2014 09:32
    s
    nadam se da mogu i maleni da pokušaju ? vidimo se
  • свака част

    29.05.2014 07:18
    и сигурно се видимо
    "Свака донација и њихова акција могу се пронаћи на њиховом сајту, где они транспарентно прилажу рачуне који доказју где је сваки динар од спроведених акција отишао, кажу из удружења, и напомињу да ће се тако и овога пута тачно знати шта се са прикупљеним новцем купило и где је исти отишао."

    Ово је заиста светли пример за СВЕ НВО, можда чак и једини. Заиста за пример.

    Иначе су СВЕ НВО, почев од ЛГБТ па до неких "хуманитарних" фондова и разних удружења, чак и новинарских, ЗАКОНСКИ обавезне на ЈАВНО приказивање донација и утрошених средстава. Зашто они то не поштују и зашто их нико не проверава, то је питање?

    Овим ЉУДИМА свака част и видимо се.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti