Veliki naučni skup i najava novina povodom šest godina Educonsa

Povodom obeležavanja šest godina od osnivanja i uspešnog rada Univerziteta Educons, u sredu 28. maja, u svečanoj sali Univerziteta, održan je peti naučni skup "Velika recesija i kriza neoliberalne ekonomije", i najavljene su novine na ovom Univerzitetu.
Povodom obeležavanja šest godina od osnivanja i uspešnog rada Univerziteta Educons, u sredu 28. maja, u svečanoj sali Univerziteta, održan je peti naučni skup "Velika recesija i kriza neoliberalne ekonomije", i najavljene su novine na ovom Univerzitetu.

Godine 2009. osnovana je Alijansa univerziteta Centralne i Istočne Evrope (ACEU), sa ciljem efikasnije saradnje univerziteta iz ovog regiona, a ovaj skup jedna je od potvrda uspešne saradnje univerziteta u regionu.  Pored toga, reči je bilo o novini koju će Univerzitet Educons od oktobra meseca 2014. godine primenjivati u nastavnom procesu, a u pitanju je Blended Learning (kombinovano učenje).

Takođe, u toku je priprema Prve internacionalne letnje škole sa Henley Business School, Univerziteta Reding iz Velike Britanije, jednom od vodećih svetskih obrazovnih institucija u oblasti finansija, u okviru koje će predavači biti eminentni stručnjaci iz ove oblasti, iz zemlje i inostranstva.

Inovacije, između ostalog, stižu i u formi novih studijskih programa – pored već postojećih, kao što su ekonomija, menadžment, zaštita životne sredine, klasično slikarstvo i digitalna produkcija.

Sada su studentima dostupni: organska poljoprivreda, korporativna bezbednost, informatičko inženjerstvo i učiteljske studije.

Ovih dana, takođe, očekuje se i dozvola za izgradnju studentskog doma, čime će univerzitetski kampus biti kompletiran.

U prvom delu skupa, čiji je moderator bio prof. dr Nenad Penezić, pored profesora Univerziteta Educons, učestvovali su i panelisti - istaknuti profesori i istraživači sa Univerziteta u Novom Sadu, Banja Luci, Podgorici. U ovom delu konferencije diskutovalo se o globalizmu i neoliberalizmu, ekonomskoj krizi i krizi ekonomske nauke, velikoj recesiji i neuspehu ekonomskog liberalizma, kao i predlozima za novu ekonomiju.

  • 28.05.2014 18:55
    Ih!
    Naučni skup, pa još veliki!
  • 28.05.2014 18:08
    Pitanje
    a hoće li njihove diplome biti jeftinije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti