Humanitarna akcija "Sve za SMS" na Štrandu

Akcija "Sve za SMS" održaće se od 30. maja do 1. juna na Štrandu.
Akcija "Sve za SMS" održaće se od 30. maja do 1. juna na Štrandu.

Akcija koja će trajati od 14h do 20h, omogućiće građanima da na jednom mestu simbolično "kupe" neki predmet, ako pošalju jednu poruku na broj 1003, ili više poruka u zavisnosti od vrednosti predmeta: knjige, igračke... i ostalih predmeta, koje donesu volonteri ovih organizacija, a koji će biti izloženi na štandu.

Pozivaju se i građani da se priključe ovoj akciji, da donesu neke kvalitetne polovne stvari, koje bi izmamile sms od nekoga. Nema računa, kusura, novca, samo SMS i osmeh.

Akciju organizuje Fejsbuk grupa "Novi Sad ima srce", u saradnji sa omladinskom organizacijom "Relay" i Gradskim zelenilom.

  • ArthurDent

    30.05.2014 12:20
    Moglo bi se i Zelenilo ukljuciti u ovu akciju tako da ceo prihod od ulaznica, za vreme trajanja akcije, uplati kao pomoc poplavljenima
  • bambi

    29.05.2014 20:44
    Grupa koja stoji iza ove akcije je potpuno apolitična i to znaju svi koji su učestvovali na nekoj od akcija ili se uključivali u diskusije grupe. Ja poptupno razumem skepticizam po pitanju novca u koje svrhe ide. Sve što se bude "prodavalo" biće plaćeno slanjem sms-ova na 1003. Mi ovo radimo u nadi da će novac od poruka otići u pravom smeru i za to namenjene stvari ali naravno da ne možemo to pratiti, za to postoje nadležni organi kojima je to posao i moralna obaveza. Što se tiče uopšte prikupljanja pomoći.. Da li vi zaista mislite da je ovo što je do sada prikupljeno dovoljno za sve što je unitšteno i svu štetu koju je narod pretrpeo? Akcije su trajale oko dve sedmice a oporavak ovih delova zemlje će trajati godinama. Nije dovoljno biti tu za nekoga par dana i dići ruke, treba im se pomoći koliko možemo i u narednom periodu koji je mnogo duži od par dana. Druga stvar je da su se ljudi TRENUTNO zasitili ovih akcija i pomoći, daleko od toga da ih je bilo dovoljno. Rekla sam mnogo puta a nije mi teško da se ponovim, podržite mlade koji žele da rade u ovom gradu, koji od njega prave sjajno mesto za život, kojima kafići i ulica nisu zadovoljstvo, već su to rad i pomoć našim komšijama i našoj sredini. Prestanimo da osuđujemo i kritikujemo već podržimo. I jedna stvar, nisu svi ti mladi politički orjentisani. Daleko smo mi od toga. Hvala. I nadam se da se vidimo, kako na ovoj tako i na mnogim idućim akcijama koje su usmerene za naš lepši dan. :)
  • Lala1

    29.05.2014 13:59
    Poplave,Razvoj i napredak
    Grupa Novi Sad ima srce se jos uvek razvija. Ova poplava nam je poremetila planove.

    Pomoc ugrozenim ljudima je na prvom mestu, kada se situacija na terenu bude stabilizovala, NSIS ce produziti po zacrtanom planu i programu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti