PAN Novi Sad obezbedio tonu i po hrane i opreme za životinje

Udruženje PAN Novi Sad skupilo je tonu i po hrane i opreme za životinje ugrožene u poplavama, koja je zatim i prevezena do ugroženih područja.
Udruženje PAN Novi Sad je zajedno sa svojim saradnicima skupilo tonu i po hrane i opreme za životinje ugrožene u poplavama, koja je zatim i transportovana do ugroženih područja i azila gde su se te životinje čuvale.

Njihova ideja je bila da skrenu pažnju na životinje koje su bile ugrožene u područjima pogođenim poplavama. Tako su i došli na ideju da prikupe hranu i transportuju je do onih životinja kojima je pomoć bila najpotrebnija, kaže Ivan Galić, koordinator iz udruženja PAN Novi Sad.

"Odziv je bio fenomenalan. Najviše su pomogli naši dragi sugrađani Novosađani, a od pet šopova tu se našao pet šop Mia, pet šop Papi Pet i Pet Haus, a takođe podržao nas je i Kinološki savez Vojvodine", rekao je on za 021.

Među donacijama našla se hrana za životinje, povoci, transporteri, sredstva protiv krpelja i buva, itd, a uz pomoć ekipe iz "Zoohigijene i veterine Novi Sad" pomoć su odneli do mesta Zvečka, u Obrenovac, do azila Valjevo, u Krupanj i Barič. Pomoć za životinje odneta je i u Ledine, porodici Krstić, koja je iz Obrenovca izbegla sa 20 pasa.

"Sada uglavnom što je potrebno to je stočna hrana, hrana za farmske životinje i dobili smo obaveštenje da se ta stočna hrana prikuplja u ambulanti za male životinje na Futoškom putu broj 13, što će kasnije "Zoohigijena i veterina Novi Sad" raznositi u ugrožena područja", kaže Ivan Gajić.

Ova organizacija pomagala je kako životinjama tako i ljudima stradalim u poplavama, pa su tako pomoć koju su sugrađani donosili za ljude prosledili na Medicinski fakultet u Novom Sadu.

  • Maja

    30.05.2014 14:47
    divno. svaka cast!
  • PAN

    30.05.2014 14:16
    PAN
    Bravo Novosađani. Bolji smo i to je to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti