Prijava protiv Spensa zbog spasilaca koji rade na crno

Inspekcija rada je protiv Spensa podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog toga što je pri kontroli ovog preduzeća ustanovila da osam spasilaca na bazenima radi bez ikakvog ugovora.
Inspekcija rada je protiv Spensa podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog toga što je pri kontroli ovog preduzeća ustanovila da osam spasilaca na bazenima radi bez ikakvog ugovora.

Inspekcija je Spensu naložila da sa ovih osam spasilaca zaključi ugovore, a pošto je Spens na ovo uložio žalbu, o daljem ishodu treba da odluči Ministarstvo za rad.

Inače, za ovak prekršaj kazna je od 800.000 do 1.000.000 dinara za pravno i od 40.000 do 50.000 dinara za odgovorno lice.

Podsetimo, šest spasilaca, koji su dugi niz godina radili na bazenima na Spensu, od 1. januara radili su bez ikakvog ugovora i bez ijedne plate, a juče su dobili i otkaze bez obrazloženja, uz pretnju da im neće biti isplaćene zaostale zarade ukoliko to osvane u medijima.

Preko pet godina spasioci na Spensu rade po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, koji im je bio obnavljan na svaka tri meseca. Svi su bili angažovani preko studentske zadruge "Sajam", sa kojom je Spens imao ugovor sve do kraja decembra. Od tada spasioci rade na crno i bez plate, čekajući da se raspiše novi tender i da Spens potpiše ugovor.

  • 31.05.2014 13:20
    la la
    Kad bi inspekcije radile svoj posao, nikom se ne bi isplatilo da krsi zakon, tj. ne bi brinuli o sivoj ekonomiji i budzet bi bio pun.
  • 30.05.2014 21:28
    ja sam dobila gljivice u tom bazenu i dan danas se ceskam.
  • 30.05.2014 19:39
    @advokat
    E sta biste vi bagro radila u zivotu kad ne biste trazili rupe u zakonu? Ti bi 2 smene po 3 spasioca za 8 sati plivanja e stvarno te je pravio neki komunista? Jedva cekam dan da vam konacno uvale PDV bando jedna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti