"Cvetanje Tise" cveta" od 13. do 15. juna u Novom Bečeju

Manifestacija "Kad tisa cveta" održaće se od 13. do 15. juna u Novom Bečeju.
Manifestacija "Kad tisa cveta" održaće se od 13. do 15. juna u Novom Bečeju.

Ljubitelji jedinstvenih prirodnih fenomena sjatiće se i ove godine kako bi videli preko dana cvetanje, a u večernjim satima vatrene performanse...

Cvetanje reke Tise privlači veliku pažnju posetilaca, biologa i medijskih ekipa jer se dešava samo još na reci Jang Ceng Jang u Kini.

Tanani insekti Tiski cvet posle tri godine provedene u mulju u toku samo jednog dana pojavljuju se iznad reke i leteći u rojevima produžavaju svoju vrstu. Posle zalaska sunca Tiski cvet polaže jaja, završava svoj život i pada na površinu reke, zato se kaže da Tisa cveta.

Novi Bečej, u slavu ovog jedinstvenog romantičnog fenomena, otvara vrata gostima iz cele zemlje.

Za turiste je osmišljen dodatni program na obali reke i na samoj reci: čamci i brodovi sa kojih direktno mogu da posmatraju cvetanje, lepo uređene čarde, vatrene performanse i svećice utisnute u čamčiće od liciderskih srca.

Svećice želja, uglavnom ljubavnih, u reku puštaju svi.

  • Jecha

    13.06.2014 15:14
    pitam se...
    romantican alal vera (sirovina je sirovina pa to ti je)To je ono sto je Kultura a to se neguje i stvara i prelazi u tradiciju a cini onu nit koju vi ni da je balvan ne bi primetili.
  • Мићун

    09.06.2014 17:44
    Инсекти, иш!
    Све то треба попрашити добро неким хемијским средством,има то данас да се нађе и у пољопривредој апотеци, да се то истријеби па да имамо одакле, ми ови људи што смо дошли, и воде насути.
  • add

    30.05.2014 23:22
    kako znaju koji dan cveta Tisa?
    dojave insekti ili uvek izadju na isti dan?
    Nerazumna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti