Od večeras Evropski filmski festival u Kulturnom centru

Evropski filmski festival počinje večeras u Kulturnom centru Novog Sada  austrijskim filmom "Tvoja lepota ne znači ništa".

Evropski filmski festival počinje večeras u Kulturnom centru Novog Sada  austrijskim filmom "Tvoja lepota ne znači ništa".

Tokom ove manifestacije, biće prikazano 15  filmova i to od 2. do 4. i od 9. do 11. juna, nudeći publici široki izbor savremenih igranih i dokumentarnih ostvarenja sa Starog kontinenta.

Mreža instituta kultura zemalja Evropske unije u Srbiji i ambasade odabrali su filmove koji daju uvid u to kako autori vide svet velikim i malim - mnoge različite likove, sudbine i dileme – od Baltičkog do Crnog mora, od Beograda do Berlina, između Stokholma i Subotice.  Ove godine moto festivala je "Zemlja između".

Filmovi prikazuju "mentalne pejzaže" svakodnevnih ljudi koji žive u realnoj Evropi: migrirajuće stanovništvo, azilante i etničke manjine; pravne, finansijske, demokratske "praznine" i "rupe" sa kojima se suočavaju evropske zemlje i stanovnici. "Ideja festivala nije samo da dovede najbolju evropsku filmsku produkciju u Srbiju, već i da dokaže da se vizuelne umetnosti u Srbiji mogu nositi rame uz rame sa naboljim evropskim kreativnim dostignućima", navode organizatori.

Najpre će večeras u 19 sati biti prikazan austrijski film "Tvoja lepota ne znači ništa", dok će se u 21 sat emitovati slovenački film "Šangaj". Sutra će u 19 sati biti prikazan "Putovanje u Portugal", a u 21 sat holandski film "Duška". U sredu je u 19 sati na programu bugarsko ostvarenja "Sofija, historija Evrope", a u 21 čas hrvatski film "Košice".

Prenosimo i program za sledeću nedelju:

Ponedeljak, 09. jun

19:00 Porodica, Danska
21:00 Selekcija od osam nominovanih i dobitnika Bafta nagrada za kratki i animirani film, Velika Britanija
23:00 To je taj dan, Estonija

Utorak, 10. jun

19:00 Jerihov, Nemačka
21:00 Snežana, Španija
23:00 Očeva zemlja, Mađarska

Sreda, 11.jun
19:00 Tišina, Irska
21:00 Legenda o letećem Kipraninu, Slovačka – Poljska
23:00 Haritonov hor, Grčka

Festival organizuju delegacija EU u Srbiji, EUNIC i EU Info centar. Ulaz na ove filmske projekcije je besplatan. (S.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti