Grbavica dobija pravoslavnu crkvu

Stanovnici Grbavice će dobiti pravoslavni hram na uglu Ulica Krilove i Miše Dimitrijevića, a početak izgradnje, odnosno izlivanje temelja, planirano za dva meseca.
Stanovnici Grbavice će dobiti pravoslavni hram na uglu Ulica Krilove i Miše Dimitrijevića, a početak izgradnje, odnosno izlivanje temelja, planirano za dva meseca.

 

Nova crkva biće posvećena Svetom Konstantinu i Svetoj Jelenin i imaće 300 kvadratnih metara, što je otprilike iste veličine kao i Uspenska crkva. Novi hram će biti izgrađen u vizantijskom stilu.

Sutra u 18 sati na parceli budućeg hrama biće služeno večernje bogosluženje uz rezanje slavskog kolača u slavu Svetog Konstantina i Svete Jelene.

U planu je izgradnja hrama kojem bi gravitirali stanovnici Limana 1 i 2 kao i studenti Novosadskog univerziteta, čime bi bila zaokružena priča o izgradnji crkava u Novom Sadu.

Komentari 107

  • gradjanka

    07.06.2014 22:43
    Predlog za gradske vlasti - pre nego sto napravite crkvu u Krilovoj ulici, pobrinite se da u ulici ima ulicnog osvetljenja koga nema vec godinama
  • 06.06.2014 06:49
    Pravoslavna džamahirija Srbistan
    Stvarno... ćirilica na autobusima, uvlačenje crkvi na svakom koraku, maskirne uniforme ispod mantija na keju...

    Zar ste očekivali nešto drugo od SNS-a?

    Novi Sade moj dragi laka ti crna zemlja!!!
  • sima

    05.06.2014 07:47
    sagradite planetarium,sagradite veliki muzej, delfinarium!!! koliko samo crkva po N.Sadu - uzas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti