"Neoplanta" najbolja predstava 59. Sterijinog pozorja

Nagradu publike dobila je predstava "Trpele" reditelja Bobana Skerlića u izbođenju Beogradskog dramskog pozorišta.
Najbolja predstava 59. Sterijinog pozorja je "Neoplanta" Andraša Urbana u izvođenju Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaz, saopštio je festivalski žiri, kojim je predsedavao reditelj Ljuboslav Majera.

Predstava "Neoplanta" inspirisana je istoimenim romanom Lasla Vegela, a u njoj igra skoro ceo ansambl Novosadskog pozorišta.

Nagradu publike dobila je predstava "Trpele" reditelja Bobana Skerlića u izbođenju Beogradskog dramskog pozorišta kojoj su Novosađani dali prosečnu ocenu 4,73. Predstava "Princip (Mali mi je ovaj grob)" Biljane Srbljanović dobila je nagradu za najbolju režiju, scenografsko ostvarenje i tekst savremene drame.

Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje dobili su Srđan Timarov za ulogu u predstavi "Unosno mesto", Igor Đorđević za "Bizarno", Emina Elor za ulogu u "Koštani" i Ivana Jovanović za "Gospođu Olgu".

Glavne i ostale Sterijine nagrade biće svečano uručene večeras u 20 sati u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni "Jovan Đorđević", gde će potom u čast nagrađenih biti izvedena predstava "Zločin i kazna", Dramskog gradskog kazališta "Gavela" iz Zagreba.

Na 59. Sterijinom pozorju je, od 26. maja do 2. juna, izvedeno devet predstava u selekciji nacionalne drame i pozorišta.

  • mimi

    03.06.2014 09:00
    bravo
    Veliko bravo za ekipu Novosadskog pozorista. Porodicno smo pogledali Neoplantu i predstava je neponovljiva. Morate rezervisati karte unapred, jer brzo nestanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti