Nova javna rasveta za škole i vrtiće

Zavod za izgradnju grada ove godine će u okolini nekoliko škola i vrtića postaviti novu javnu rasvetu.
Zavod za izgradnju grada ove godine će u okolini nekoliko škola i vrtića postaviti novu javnu rasvetu.

Takođe, novo javno osvetljenje će dobiti i veći broj ulica, a radiće se i na projektovanju mreže u nizu ulica i celih blokova.

Konkretno, u toku su ili su već završene javne nabavke za postavljanje rasvete u dvorištu vtrića u Ulici Save Kovačevića i vrtića "Bajka" u Ulici Stevana Hristića, kao i kod Osnovne škole "Sonja Marinković". Planirano je i projektovanje javne rasvete za Osnovnu školu "Prva vojvođanska brigada" i Dom za decu ometenu u razvoju u Veterniku.

Nova rasveta će, osim oko obrazovnih ustanova tokom ove godine biti postavljena u Javorovoj ulici u Sremskoj Kamenici, novosadskim ulicama Jug Bogdana, Stevana Momčilovića i Dimitrija Avramovića, oko privremenog parkinga na Spensu i na Rumenačkom putu, od Avijatičarske ulice do nadvožnjaka.

ZIG će ove godine obaviti i projektovanje nove rasvete u Antona Čehova, u delu Polgar Andraša, Mike Antića, Novoj ulici između Privrednikove i Puta novosadskog partizanskog odreda, kao i bloku omeženog ulicama Bate Brkića, Dušana Danilovića, Seljačkih buna i kneza Miloša. U planu je i projektovanje rasvete za policijske stanice na Klisi i Grbavicim kao i dekorativne i javne rasvete Beogradske kapije.

Radovi na osnovu ovih projekta mogu se očekivati u drugoj polovini ove godine ili sledeće godine.

  • Novosadjanka

    03.06.2014 14:59
    "a setite se predizborne kampanje i velikih naslov
    Od njihovog secanja nema 'leba. MI NESMEMO DA ZABORAVIMO VEC JEDNOM. ALI SVI!
  • petrovardin

    03.06.2014 10:27
    sam protiv svih
    Beogradsku kapiju mislite pisoar da bolje osvestlite. Pa zar je to sve sto ovaj Petrovaradin dobija od grada NS a setite se predizborne kampanje i velikih naslova na pocetnim stranicama DNEVNIKa, sredini BLIC itd...sram Vas bilo...
  • Zoro

    03.06.2014 09:27
    Dodjite na Novo Naselje...
    Da vidite kako funkcioniše baš ta nova rasveta!!!
    Stara rasveta, visoka oko 4m, je bila dobra a naročito sad kad je lipa krošnjom prerasla rasvetu i sve je funkcionisalo super!
    E onda dodju pametnjakovići, skinu staru rasvetu, prodaju je na kilo, postave novu visoku oko 6m u sred krošnje i sad se ništa ne vidi.
    Mogu da zamislim koliko su se ugradili u cenu nove???
    A lopovi u mraku na miru samo pleve po kolima!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti