Na listi čekanja trenutno preko 3.000 dece

U Radosnom detinjstvu najavljuju da će do septembra biti upisano rekordnih 16.000 mališana, zbog otvaranja tri nova vrtića. 
U Radosnom detinjstvu najavljuju da će do septembra biti upisano rekordnih 16.000 mališana, zbog otvaranja tri nova vrtića.

Ipak, liste čekanja su i ove godine velike, upisano je 1.088, a na čekanju je preko 3.000 dece.

Kako za 021 kaže direktor Marko Grgurević, do kraja juna će broj novoupisanih biti najmanje 1.300, kada se upišu deca sa invaliditetom, kao i mališani bez dečijeg dodatka. "Ostalo je još oko 2.000 mesta i sa gradonačelnikom je dogovoreno da se formiraju grupe gde god se to može kako bismo primili što više dece", kaže Grgurević.

Rebalansom budžeta, očekuje se otvranje novog vrtića u Radničkoj ulici, kao i dograđenog vrtića u Petrovaradinu i u Veterniku. "Do 1. septembra sva tri vrtića biće gotova i imaćemo broj upisanih mališana koliko Novi Sad nikada u istoriji nije imao", kazao je Grgurević, što znači da će se tada smanjiti lista čekanja.

Rezultati konkursa za prijem dece u vrtiće PU "Radosno detinjstvo" za školsku 2014/2015. godinu istaknuti su na svim obdaništima kao i na sajtu te predškolske ustanove www.predskolska.rs.

Ta obrazovna ustanova poziva roditelje, čija su deca primljena na konkursu, da do utorka, 17. juna, odu do šaltera Upravne zgrade "Radosnog detinjstva" u Ulici Pavla Simića 9 i potpišu izjavu o pravima i obavezama roditelja i ustanove. Izjavu mogu potpisati svakog radnog dana od 8 do 14 sati i sredom od 8 do 17 časova. Roditelji, čija deca nisu primljena, do utorka, 10. juna, mogu da pogledaju konkursnu dokumentaciju. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • 07.06.2014 07:59
    Stvarno su mi se smucili svi koji u ovoj zemlji vape za povecanim natalitetom!
    Jedva uspes da pronadjes posao na kome te izrabljuju do maksimuma,onda ne znas sta ces sa decicom,u obdaniste ne mogu,za drugu varijantu nemas para.
    Pa kakva je ovo zemlja i kakav zivot nam nudi?Koliko god se mi otimali i trudili,ne mozemo glavu da podignemo,deci jedva suvi hleb zaradjujemo,a oni tamo cerdaju milijarde dolara!Pa gde je tu pravda?Zar je tako tesko oduzeti ukradeno i resavati goruce probleme zemlje i naroda?
  • Jednog dana mama

    05.06.2014 09:58
    @Bela
    Nisam imala nameru da sve nezaposlene žene strpam u isti koš, ima i onih koje rade neprijavljene kod privatnika, i onih koje neguju bolesne roditelje, čiste po kućama itd. ali činjenica je da ima jedan broj razmaženih žena koje jedva čekaju da daju dete u vrtić da bi odmorile kod kuće,a zauzimaju mesto nekom drugom. Poznajem par takvih. Nedavno je čak izašao članak u Blic-ženi kako ona isprati muža na posao, on poveze dete u vrtić a onda se ona misli kako da ubije dosadu dok se oni ne vrate.
  • Nema mesta...

    04.06.2014 17:47
    Kao što sam i očekivao...
    Ni moje dete nije dobilo mesto u vrtiću iako smo tražili da ide u mađarsku grupu jer lepo priča mađarski. Nema mesta jer su neki sa vezama ubacili svoje decu bez da znaju i reči jezika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti