Novosadski SNS se dogovorio sa socijalistima

Gradski odbor Srpske napredne stranke večeras je saopštio da je postignut dogovor sa koalicionim partnerima oko redefinisanja odnosa u lokalnoj vlasti.
Gradski odbor Srpske napredne stranke večeras je saopštio da je postignut dogovor sa koalicionim partnerima oko redefinisanja odnosa u lokalnoj vlasti.

U kratkom saopštenju nije navedeno šta ovaj dogovor podrazumeva i samo je rečeno da će sednica Skupštine grada biti 13. juna.

Inače, saopštenje je usledilo nakon poslednje runde razgovora sa SPS i prema nezvaničnim informacijama konačno je postignut dogovor i sa socijalistima, koji se nisu slagali sa time da prepuste sva javna preduzeća i sve funkcije u gradu naprednjacima.

Prema saznanjima 021.rs, SPS će ostati JKP "Parking servis" i Dom zdravlja, mesto predsednika Skupštine grada i Uprava za obrazovanje, kao i neka druga upravljačka mesta u Nadzornim odborima i drugim službama, dok će se odreći JKP "Put", mesta člana veća za obrazovanje i drugih nižih funkcija. Kamen spoticanja u pregovorima JKP "Novosadska toplana" je navodno rešen kompromisom, odnosno da jedna strana zadrži direktorsku funkciju, a druga da dobije Nadzorni odbor, odosno da SNS imenuje novog direktora, a SPS članove odbora. Kao novi direktor Toplane se spominje Aleksandar Bogdanović, inače odbornik SNS, koji je u tu stranku prešao iz Nove Srbije.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama, ostali članovi koalicije su pristali da se odreknu pojedinih funkcija, pa je tako lider Pokreta 3D i direktor "Urbanizma" Tomislav Bokan najavio ostavku, a zvaničnu ostavku je već dao direktor Vodovoda i kanalizacije Dragan Božić. U "Urbanizam" će ući predstavnik SNS, dok u Vodovodu navodno i dalje ostaje ekipa iz 3D-SPO, ali sa novim rukovodiocem.

U DSS-u su već potvrdili da im ostaje "Tržnica", da izlaze iz GSP-a i da će sadašnji direktor Milan Balać preći na Spens, koji je sada dat ovoj partiji, jer sadašnji direktor ovog preduzeća Žarko Mićin podnosi ostavku jer je postao poslanik u Skupštini Srbije. DSS bi prema nekim informacijama trebalo i da se odrekne direktorske funkcije u PU "Radosno detinjstvo", ali za to još nije bilo potvrda.

Za Treću Srbiju je izvesno da ostaju bez mesta člana Gradskog veća za kulturu, najverovatnije i "Lisja", pri čemu im ostaje "Informatika", a Andrej Fajgelj više neće biti prvi čovek Kulturnog centra grada. Takođe, Treća Srbija bi navodno trebalo i da izađe i iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, pri čemu još nije poznato da li će to mesto pripasti SNS ili će ga ipak ustupiti nekom od koalicionih partnera.

Takođe, na Skupštini grada će biti imenovan i novi direktor Gradskog zelenila ispred SNS-a, pošto je Milan Novaković postao poslanik u Skupštini Srbije.

Podsetimo i da u Skupštini grada SNS, nakon nedavnog prelaska odbornice SVM-a u njihov odbornički klub, ima 23 odbornika, LSV 12, DS 9, SPO-DDD 9, Treća Srbija 6, SPS, DSS i SRS po 5, ZZS 3 i Nova demokratska stranka 1. Posle izbora u maju 2012. sastav parlamenta je izgledao sasvim drugačije. DS je imao 18 odbornika, SNS i LSV-SPO po 15, SPS 7, RDS 6, DSS, Dveri i SRS po 5, NOPO i SVM po 1.

Dodajmo i da se već neko vreme spekuliše da se u Skupštini grada očekuju dalja preletanja, jer su navodno dva odbornika DS-a u međuvremenu prišla NDS-u, a spominje se i da su još neki odbornici spremni da promene stranke kako bi se približili SNS-u.

Komentari 122

  • 06.06.2014 17:52
    Kupoprodaja
    .....Aleksandar Bogdanović, inače odbornik SNS, koji je u tu stranku prešao iz Nove Srbije.
    Kako se ovo zove?
    Jel ovo kupovina glasova?
  • Zarko

    06.06.2014 14:03
    Kuknjava
    Po obicaju i ovde sve sama kuknjava. Sreca nasa sto vi koji pisete ne postavljate direktore javnih preduzeca...onda bi otisli svi do djavola. Vise radite lenstine, manje kukajte.
  • Милан

    05.06.2014 14:52
    песма као коментар
    У Новом Саду у једној јавној служби

    У Новом Саду, у једној јавној служби,
    неморал функционише и поред синдикалних тужби.
    Понашање директора је горе но црквена јерес,
    изнад свег му је политички и лични интерес.
    Стварност у служби, би била много боља,
    да једини закон није директорова самовоља.
    Често је пијан и често на синдикат кука,
    што му се трпа у приватни интерес, код доношења одлука.
    Много је вешт за лаж и саморекламу,
    међуљудске односе у служби претворио у таму.
    Међуљудски односи, никад нису били овако лоши,
    главну реч воде сплеткароши, линијаши и цинкароши.
    Све их више и више из његове странке има,
    из дана у дан нас воде све нижим моралним стандардима.
    Ал, може му се , таква су времена,
    транзитна,срамотна и нечувена.
    Какав год ветар у Новом Саду да дува,
    политички олош своје кадрове чува.
    Грађани Новог сада, шта сте доживели сада,
    онај ком верујете 1%, због коалиције 100% влада.
    Смилуј се Боже на будућност службе ове,
    нек испуњава грађанске, а не страначке снове.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti