Šteta od poplava u Novom Sadu oko 400.000 evra

Komisija za procenu štete na objektima od elementarnih nepogoda procenila je da je ukupna šteta na teritoriji Novog Sada 45 miliona dinara.
Komisija za procenu štete na objektima od elementarnih nepogoda procenila je da je ukupna šteta na teritoriji Novog Sada 45 miliona dinara.

Oštećena su četiri mosta, pet lokalnih puteva, 26 stambenih i 28 pomoćnih objekata, te dva poslovna porostora.

Svi, sem jednog, mogu se popraviti.

Šteta se računala samo od izlivanja potoka i klizišta, a ne od prokišnjavanja tokom obilnih padavna.

  • Mirko i Slavko

    04.06.2014 12:50
    nije naduvano
    Od toga ostecena su dva mostica na potoku u Sremskoj Kamenici (Paragovo) a to je jedini nacin da stanari nekoliko ulica izadju iz svog naselja, ako ne racunamo preko Popovice sto u zimskim mesecima zbog velikog uspona i snega nece biti moguce..
    Paragovski potocic koji se inace moze preskociti, u vreme ovih bujica bio je ozbiljna bujicna recica koja je nosila sve pred sobom, valjala silno kamenje velikom brzinom i isprala i potkopala temelje mosta (dva) od kojih je jedan pukao i otvorila se velika rupa na njemu. Inace, radi se o mostovima duzine 6-7 m i sirine ulice za kolski saobracaj (6-7m). Te mostice ce trebati najpre ukloniti, pa temeljiti nove, pa tek onda raditi tako da, skup je to poduhvat i nadam se da ce se nesto resiti do zime, inace ce to stanovnistvo biti odseceno.
  • aaaa

    04.06.2014 12:12
    fuj
    sram vas bilo, kako providno pranje para, lopovi!!!
  • Vladimir

    04.06.2014 09:44
    E anonimuse
    A sta mislis koliko realno kostaju mostovi i putevi samo bez 26 stambenih objekata ? Ajd necemo se prepucavati .. U pravu si da je steta u drugim mestima mnogo veca . .malo pre procitah u BiH 1,3 milijardi eura

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti