U petak protest protiv cirkusa na Novom naselju

Grupa građana najavila je za petak u 17:30h protest protiv cirkusa "Korona" na Novom naselju.
Grupa građana najavila je za petak u 17:30h protest protiv cirkusa "Korona" na Novom naselju.

Organizatori protesta navode da je razlog za okupljanje loši uslovi za držanje životinja u tom cirkusu, odnosno tri lame, mini koze, golubova i psa.

Građani su obavestili i veterinarsku inspekciju, koja bi trebalo da proveri dokumentaciju i uslove smeštaja životinja.

- Držanje bilo koje životinje u tim uslovima je nehumano. Prolaze kroz vrlo surove dresure, transportuju ih često na neadekvatne načine. Životinje su naši prijatelji i ne treba da ih držimo kao robove! Životinje u zatočeništvu su nesrećne - navodi se u saopštenju građana i dodaje: "Divlje životinje treba da su na slobodi, gde im je i mesto, a one koje je čovek vezao za sebe do te mere da ne mogu same o sebi da brinu, svakako ne treba da mučimo da rade stvari koje po svojoj prirodi nikad ne bi radile".

Organizatori protesta navode da su brojne države širom sveta usvojile zakonske propise kojima se zabranjuje korišćenje životinja u putujućim cirkusima.

  • Marija

    26.06.2014 11:34
    ima bitnijih stvari
    Samo me zanima kada ce neko organizovati protest za nehumano drzanje porodilja u porodilistima sirom nase lepe Srbije? A gde su prava deca kada im roditelji ne daju da trce po travi jer su dzukele sve zelene povrsine "sredile?" ALO SRBIJO?
  • dusan

    05.06.2014 09:47
    sramota
    Svi koji mrze zivotinje su budale tako da pustite budale neka bolje vode racuna o svojim porodicama koje mrze zivotinje,sramota.Primitivci na sve strane,olos a takve su im i familije.
  • Tamara021

    05.06.2014 08:26
    Alo bre
    Pljujete ljude jer su se organizovali oko nečega protiv čega se bore.I sad kao a što ne urade ovo i što ne urade ono...Ma diži bre dupe sa fotelje pa organizuj, ko ti brani, gde ste svi bili na protestu protiv nasilja u centru grada?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti