Stanari s kraja Novog naselja traže komunalno uređenje svog kvarta

Stanari produžetka Bulevara Jovana Dučića sa više od tri stotine potpisa zahtevaju od Grada da se uključi u rešavanje pitanja komunalnog uređenja tog dela grada.
Stanari produžetka Bulevara Jovana Dučića sa više od tri stotine potpisa zahtevaju od Grada da se uključi u rešavanje pitanja komunalnog uređenja tog dela grada.

Oni apeluju na Gradsku upravu za komunalne poslove i na ZIG da prilikom predstojećeg rebalansa budžeta isplaniraju sredstva za izgradnju komunalne infrastrukture u tom delu grada.

Kako su u svom dopisu naveli, oni su se u više navrata obraćali Gradskoj upravi za komunalne poslove, Zavodu za izgradnju grada i Mesnoj zajednici "Gavrilo Princip", ali su dobijali kao odgovor da nije napravljen projekat, da nema lokacijske dozvole i da nisu planirana budžetska sredstva. U tom delu ne postoji prilaz zgradama, osvetljenje, te uređene zelene površine i igrališta, čime su stanari izloženi učestalom strahu za sopstvenu i bezbednost svoje dece.

Kako za 021.rs objašnjava jedan od stanara tog dela Novog Sada, razlog što se njihovo stanje i dalje ne rešava nije legalnost, već manjak inicijative i interesovanja Grada. "Do tada, mi živimo u blatu i potpunom mraku i provlačimo se kroz autobusko stajalište do svojih domova. Sa druge strane, porezi stižu redovno, kao da smo sasvim običan urbani kvart", priča naš sagovornik, dodajući na to da je taj deo grada od 2013. deo urbanističkog plana, ali da "svake godine ispadnu iz budzeta uz neki novi izgovor".

Ovaj blok iza okretnice obuhvata dve zgrade sa oko 270 stambenih jedinica i preko sedam stotina stanara. Zgrade su useljene još 2008, odnosno 2010. godine. Pre četiri godine, kupci su protestovali zbog toga što ne dobijaju stanove koje su platili i koji im po zakonu pripadaju. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • Zabica

    07.06.2014 12:55
    Legalnost
    Mi koji ovde zivimo, nismo nimalo neupuceni i jako dobro gde smo i sta (mozemo da) trazimo. Ovaj blok je prosao pravnu i administrativnu giljotinu, sudski sporovi oko jedne parcele se jos vode, ali to je parcela koja nije pod zgradom, niti za komunalno uredjenje. Neke stvari moram da naglasim jer javnost i dalje na nas gleda kao da smo pali sa Marsa u livadu (mada tako izgledamo).

    MSV Invest JESTE izmirio obaveze prema gradu za komunalno uredjenje, i mi stanari to imamo crno na belo. Stanovi MSV Investa JESU legalni, ti stanovi su garant vracanja kredita bankama i drzavi, zar mislite da su banke lude i da je to moguce sa nelegalnom nekretninom.
  • НиколаНС

    06.06.2014 22:00
    Сарказам
    Драги пријатељи у невољи. Када сам написао:"Станите у ред", покушао сам да будем мало саркастичан. И ви и ја знамо да од тих силних петиција нема ништа. До сада сам их потписао безброј. Само је питање да ли у вашем, мом, или нечијем комшилуку постоји лик који је заинтересована страна, а има моћ, положај или нешто треће да то и обави. Узгред, није ту инвеститор скоро па ништа платио. Први инвеститор је био чувен "СИ Партнер", који је по неколико пута продавао станове,изварао и покрао купце, затим је све то преузела нека фирма из Краљева, која се у старту посвађала (па чак милим и судила) са градом око тих плацева, док се нису "уталили"...ИТД, И да, имате моју подршку. Стаћу уз вас, али ја нећу више да пишем петиције. Када будете спремни да се бијемо са стоком и лоповима, зовите, ту сам. Са тим идиотима ја више лепо не умем и нећу.
  • 06.06.2014 13:49
    Video prilog
    http://youtu.be/7TCrOUhMfsk

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti