Gradonačelnik: SNS preuzima veću kontrolu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da će na sednici Skupštine grada 13. juna biti zamenjen veći broj direktora javnih preduzeća, kao i drugih funkcionera, nakon dogovora sa koalicionim partnerima.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da će na sednici Skupštine grada 13. juna biti zamenjen veći broj direktora javnih preduzeća, kao i drugih funkcionera, nakon dogovora sa koalicionim partnerima.

Vučević nije precizirao u koja će preduzeća sada sesti direktori ispred SNS, ali je okvirno naveo da se menjaju direktori Puta, Gradskog Zelenila, Spensa, Lisja, Novosadske toplane, GSP-a i  Radosnog detinjstva, pri čemu se samo nasmejao na pitanje promene direktora Kulturnog centra grada ne navodeći da li je istina da će Andrej Fajgelj biti smenjen.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama, SNS će SPS prepustiti Put i Toplanu, DSS će izaći iz GSP-a i Radosnog detinjstva, pri čemu će im naprednjaci ustupiti Spens. Vučević nije pominjao kadrovska rešenja za Urbanizam i Vodovod i kanalizaciju, mada su sadašnji direktori podneli ostavke i čeka se Skupština grada.

Gradonačelnik kaže i da će doći do kadrovskih promena članova gradskog veća, ali ni u ovom slučaju nije pominjao konkretna imena. Takođe je naveo da će se menjati i članovi Nadzornih odbora, načelnici Gradskih uprava i drugi funkcioneri. Pomenuo je i da će biti smanjen broj njegovih pomoćnika i da za sada neće imenovati novog pomoćnika. Nezvanične najave govore da će njegov pomoćnik Vanja Vučenović, koji je odnedavno član SNS, postati član veća za kulturu.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, kadrovska rešenja za sada nisu poznata za većinu mesta gde će biti poznato i to bi trebalo da se reši do sednice 13. juna.

"Mislim da će se sada nivelisati srazmera odgovornosti SNS prema javnosti i građanima u odnosu prema izvršnoj vlasti i našeg odnosa u Skupštini grada. Sada će to doći u srazmeru", navodi Vučević.

On je dodao i da ovde nije glavno pitanje kadrovskih izemena, nego promene u funkcionisanju Gradske uprave, jer će doći do promene odluke o organizaciji Uprava, čime će biti predviđeno da postoje dve uprave. Prva uprava će se baviti porezom i budžetom, a druga komunalnim pitanjima i pod sobom će imati sekretarijate koji su sada bili na nivou samostalnih uprava.

"Mene više interesuje kako će ljudi koji će preuzeti upravljanje gradskim upravama kontrolisati trošenje budžetskih sredstava. Jer su uprave, što sam čuo od njih na sastancima, sebe definisale kao protočni bojler, a oni su prema zakonu pored gradonačelnika odgovorni za trošenje budžetskih sredstava. Znači nisu oni protočni bojleri, nego treba da kontrolišu kakvi su programi javnih preduzeća i da nam se ne dešava ono što se godinama unazad dešavalo, odosno da prolaze programi koji unapred najavljuju gubitašku godinu nekog JKP-a, bez obzira ko je gradonačelnik, jer direktori znaju da uvek postoje neke rezerve i da gradonačelnik neće dozvoliti da grad stane, pa uvek interveniše", priča Vučević.

On kaže i da će biti formirano posebno stručno radno telo koje će se pozabaviti problemima poslovanja Stana, Zelenila, Spensa, Puta, Čistoće i Lisja. Gradonačelnik očekuje da će do septembra biti pripremljen plan i da će tada uslediti novi rebalans budžeta, kako bi se obezbedila sredstva za socijalni program.

  • 10.06.2014 09:52
    Boske Lisje
    M ne dobismo ni putne troskove... Stole drzi se....
  • Razocaranost

    08.06.2014 12:07
    Milose kada budes otkacio SPO Jelica i sve lopove oko njega moci ces da pricas nesto.
    DO tada prizanj sam sebi da se grad raspada. Da si konce potpuno pogubio
    Da ti je Jelic sa desetinama krivicnih prijava i pod istragom pomocnik a od sledece nedelje i clan veca za obrazovanje
    Da si se okruzio najljigavijom bragom iz SNS koje si mogao na skupis u Novom Sadu
    Obecavalo je da si ok li, ali kako kazu: s kim si takav si.
    Cinjenica da je najgora bagra oko tebe dovoljno govori o tebi samom.
    Sve u svemu nisi dorastao situaciji i funkciji niti si se pokazao kao vodja. Al nista ne brini imas dupelice oko tebe da ti govore kako si najlepsi
  • крај

    06.06.2014 11:32
    преговора
    Да не бисте разбијали више главу око Треће Србије, градоначелник је одлучио да им се само одузме Лисје, за остале позиције у Информатици, Културном центру и Хитној помоћи је презадовољан радом свих директора и руководства.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti